Teleurgestelde Ajacied wil niet wachten op volgend seizoen: 'Veel te ver weg'

Teleurgestelde Ajacied wil niet wachten op volgend seizoen: 'Veel te ver weg'

01-11-2018 07:06
33

Zakaria Labyad mocht woensdagavond weer eens in de basis beginnen bij Ajax en deed dat zeer verdienstelijk in het bekerduel met Go Ahead Eagles. De basis voor meer speltijd legde hij op het trainingsveld, stelt trainer Erik ten Hag.

Volgens de oefenmeester laat Labyad de laatste tijd een andere mentaliteit zien. "Bij Ajax liggen de eisen hoger dan bij FC Utrecht. Dat had ik hem van tevoren al wel gezegd", stelt hij in De Telegraaf. "Ik heb hem er bij FC Utrecht al vaak op aangesproken dat hij meer moest geven in de training. Maar daar was hij automatisch toch de beste. Maar hier zal je elke dag maximaal moeten gaan, anders kun je niet het niveau halen dat wij eisen."

"Het kwartje is bij hem echt gevallen", vervolgt Ten Hag. "Hij steekt er meer en meer energie in en daarom kan hij dit ook brengen." Labyad gaf in gesprek met VoetbalPrimeur al aan dat hij niet tevreden is met zijn reserverol. Het is niet zijn plan om geduldig te wachten op volgend seizoen, aangezien komende zomer voor diverse ploeggenoten een transfer lonkt. "Ik vind dat veel te ver weg. Ik wil me dit jaar laten gelden."

De 25-jarige Marokkaan hoopt na zijn sterke beurt tegen Go Ahead op meer speelminuten. "Dat ligt aan hemzelf. Hij moet ervoor vechten. Dat heeft hij deze wedstrijd goed gedaan", besluit Ten Hag.