'Het is zalig voetballen met Daley Blind naast je, ik kan me aan hem optrekken'

'Het is zalig voetballen met Daley Blind naast je, ik kan me aan hem optrekken'

01-11-2018 15:24
64

Perr Schuurs (18) heeft genoten van de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ajax hield de nul en won in de Johan Cruijff Arena met 3-0.

Schuurs is blij met de overwinning, aangezien het zijn kans op speelminuten later dit seizoen vergroot. "Want dat zul je net zien: krijg je een keer een kans om in het eerste te spelen en dan verlies je van een eerstedivisieclub, zoals PSV gisteren (dinsdag, red.) van RKC", aldus Schuurs in Het Parool.

"Ik wil in de wedstrijden laten zien dat ik betrouwbaar ben. Dat de trainer me kan opstellen als hij me nodig heeft. Ik leer ontzettend veel bij Ajax. Je ziet het team steeds beter worden, spelers individueel ook. Dat is goed voor mij, dat ik daar elke dag in mee moet. Op trainingen moet je zien te overtuigen, maar bewijzen kun je je alleen in de wedstrijden."

Schuurs had het aanvankelijk moeilijk bij Ajax. "De stap was groot van Fortuna naar een topclub, van eerste divisie naar eredivisie." Door zijn ploeggenoten gaat zijn aanpassingsperiode sneller. "Het is zalig voetballen met Daley Blind naast je. Hij is rustig, slim, weet precies wat hij doet. Aan zijn ervaring kan ik me optrekken. Ik ben heel blij met hoe het tot nu toe gaat bij Ajax."