Vader en moeder Frenkie de Jong: Dit soort belachelijke bedragen

Vader en moeder Frenkie de Jong: "Dit soort belachelijke bedragen"

03-11-2018 09:12
81

Marjon Schuchard, de moeder van Frenkie de Jong, vindt het belachelijk dat er in de media over bedragen van tachtig miljoen euro wordt gesproken voor haar zoon. Ze werkt zelf in de thuiszorg en vindt het allemaal maar gek. Onder de indruk is ze dan ook niet.

"Doe toch normaal, dit zijn van die over-de-topbedragen. Ze bieden maar", vertelt Marjon aan Volkskrant Magazine. "Hij moet er rustig over praten met Ali (zaakwaarnemer Dursun, red.). Over zijn toekomst. Veel praten. Ik geloof ook niet dat Frenkie ervan onder de indruk is. Zo is hij niet." 

Vader John de Jong voegt daar iets aan toe. "De voetbalmarkt zit zo in elkaar, met al die miljoenen, je raakt eraan gewend. Een mens kan dat nooit waarmaken, dit soort belachelijke bedragen."

De Jong mag dan een van de meest gewilde voetballers van Europa zijn, thuis moet hij gewoon luisteren naar zijn moeder. "Als hij thuiskomt moet hij naar mij luisteren. Dan is hij mijn zoon, zoals ik er nog een heb. Zo gaat dat hier. Ik heb ook altijd gezegd: het is allemaal leuk en aardig, maar je moet wel je havo afmaken. Je weet nooit hoe het gaat lopen, met dat voetbal. En dat heeft hij dus gedaan", zegt Marjon.