Kieft en Derksen snappen Van Bommel niet: Het is de grote trainer uithangen

Kieft en Derksen snappen Van Bommel niet: "Het is de grote trainer uithangen"

03-11-2018 09:22
45

De beslissing van Mark van Bommel om zijn volledige elftal te sparen tegen PSV kan niet op begrip rekenen van Wim Kieft. Kieft vindt het vreemd dat de PSV-trainer de keuze gemaakt heeft, vooral als hij naar het competitieschema kijkt.

"Het is toch helemaal nergens voor nodig? Dan laat je er vijf spelen ofzo. Zoveel wedstrijden spelen ze toch niet?", vraagt Kieft zich bij Veronica Inside af. "Voor de winterstop spelen ze nog drie Champions League-wedstrijden en wat competitiewedstrijden. Ik vind het allemaal een beetje vroeg dat je iedereen maar gaat lopen sparen."

Wedden

Meer odds

Johan Derksen is het met Kieft eens en gaat zelfs een stapje verder. "Het is de grote trainer uithangen. Het is de eerste grote fout van een beginnende trainer. Op trainersgebied is hij nog een rookie. Ze hadden eigenlijk Bert van Marwijk om hem voor dit soort dingen te behoeden."

"Bert was een behoudende coach, die had vijf steunpilaren op belangrijke posities gezet en zes jonge jongens laten ruiken. Dit was roekeloos. Hij had er goed over nagedacht, maar hij heeft er niet zoveel verstand van als we dachten. Dit was vragen om problemen. Dan sta je even voor lul."