Cocu geen optie voor Brands: 'Phillip goede trainer, maar het is beter van niet'

Cocu geen optie voor Brands: 'Phillip goede trainer, maar het is beter van niet'

03-11-2018 16:59
12

Een overstap van PSV naar Everton was afgelopen zomer geen optie voor Phillip Cocu. Dat zegt Marcel Brands, die PSV al eind mei verruilde voor de Premier League-club. 

Toen Brands aan de slag ging in Engeland, was Everton nog op zoek naar een trainer. "Ik vind Phillip een heel goede trainer. Maar het is niet goed om als buitenlander je eigen mensen mee te nemen", stelt Brands in De Telegraaf.

"Voor mij was het ook beter om niet met een Nederlander in de Premier League te beginnen. Anders heb je als club twee mensen aan het roer staan die niet eerder in Engeland hebben gewerkt. Ik ben blij met Marco Silva, die bij Hull City en Watford ervaring opdeed en die ik al kende van Sporting Lissabon, waar ik af en toe ging scouten voor PSV."

Uiteindelijk vertrok Cocu naar Fenerbahçe, maar daar is de Nederlander inmiddels alweer ontslagen. "Normaal zou Phillip Fenerbahçe niet hebben gedaan. Maar hij was onder de indruk van hun plannen. Jammer dat het zo afloopt. De start was dramatisch en dan wordt het moeilijk", aldus de voormalig collega van Cocu.