Te Vrede laat Breda ontploffen en bezorgt NAC drie belangrijke punten

Te Vrede laat Breda ontploffen en bezorgt NAC drie belangrijke punten

Gepubliceerd: zaterdag 3 november 2018 om 20:30za 03-11-2018 om 20:30

NAC heeft in de absolute slotfase drie punten overgehouden aan het duel met Heracles Almelo. De Bredanaars kwamen op voorsprong door een knappe goal van Luka Ilic, maar werden in de tweede helft overlopen door Heracles. De gasten beloonden dat overwicht met een treffer van Brandley Kuwas, waarna Mitchell te Vrede het Rat Verlegh Stadion twee minuten voor tijd deed ontploffen.

De eerste mogelijkheden in het Rat Verlegh Stadion waren voor Heracles Almelo, ondanks dat de thuisploeg agressief aan de wedstrijd begon. Na twintig minuten probeerde Brandley Kuwas NAC-keeper Biran van Leer met een hard schot te verrassen, maar zijn poging scheerde net over het doel. Aan de overkant ging de bal er luttele minuten later wél in. Nadat hij zelf een corner nam en de bal terug ontving soleerde Luka Ilic langs een aantal Heraclieden, om vervolgens ook Janis Blaswich te kloppen: 1-0.

De nummer vier van de Eredivisie wist zich na de openingstreffer geen raad met de hekkensluiter uit Breda en kwam voor de pauze niet verder dan een kansloos afstandsschot van Bart van Hintum. Tot overmaat van ramp voor Heracles moest verdediger Max Rossmann wegens een blessure voor rust gewisseld worden.

Het kwartier pauze zorgde voor beter spel bij de gasten uit Almelo. De ploeg van Frank Wormuth zocht naar de gelijkmaker, maar kreeg daar in eerste instantie geen grote kansen op. Uiteindelijk was het een individuele actie van Brandley Kuwas die de 1-1 opleverde. Kuwas trok vanaf rechts naar binnen en vond met links de verre hoek. Vlak daarna kwam NAC goed weg toen Kristoffer Peterson de bal op de paal schoof. In de slotfase gooide Heracles alles op de aanval, maar pogingen van Peterson, Lerin Duarte en de ingevallen Adrian Dalmau vielen niet binnen.

Toen iedereen al rekening hield met een gelijkspel was het Mitchell te Vrede die de thuisploeg uit het niets de zege schonk. De spits draaide knap weg bij zijn bewaker en vuurde de bal in de korte hoek. Door de overwinning doet NAC de laatste plaats in de Eredivisie weer over aan FC Groningen. Heracles laat na om de derde plaats in handen te nemen en kan morgen op drie punten achterstand worden gezet door Feyenoord.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws