Mats Seuntjens schenkt AZ eerste competitiezege sinds september

Mats Seuntjens schenkt AZ eerste competitiezege sinds september

Gepubliceerd: zaterdag 3 november 2018 om 22:39za 03-11-2018 om 22:39

AZ heeft in een moeizame wedstrijd afgerekend met De Graafschap. De ploeg van John van den Brom klopte de ultradefensieve formatie uit Doetinchem met 1-0 door een prima goal van Mats Seuntjens. Daardoor wint AZ voor het eerst in de Eredivisie sinds 23 september.

AZ had overduidelijk moeite om door de Doetinchemse muur heen te breken en probeerde het in eerste instantie veelvuldig met pogingen van afstand. Maar liefst zes keer schoot een AZ'er van buiten het strafschopgebied op het doel van Hidde Jurjus, maar geen van die schoten dwong de doelman tot een redding.

Door de impulsen van Idrissi kreeg ook Mats Seuntjens na een half uur spelen een mogelijkheid om de score te openen, maar hij kwam een teenlengte tekort om de scherpe voorzet van zijn ploeggenoot binnen te lopen. Idrissi zelf mikte vlak voor rust ook in de handschoenen van Jurjus. Aangezien De Graafschap amper over de middellijn kwam, was de 0-0 ruststand een logisch gevolg.

De Doetinchemmers hielden het uitstekend dicht en kwamen pas in de problemen toen ze in minuut 67 met iets te veel mensen naar voren liepen. AZ counterde met drie man richting Jurjus, maar het beslissende passje van Stengs was niet op maat. Die kans was wel de opmaat voor een goede fase van AZ. Idrissi slaagde er echter niet in om een aantal kansen tot doelpunt te promoveren.

Dat deed Mats Seuntjes een kwartier voor tijd wel. Hij nam een intelligent passje van Fredrik Midtsjo goed mee en via de binnenkant van de paal belandde zijn schot in het doel: 1-0. De Graafschap moest daardoor wel uit de verdedigende stellingen, maar zelfs met een extra aanvaller kwamen er geen Doetinchemse kansen meer. Het slotakkoord had dan ook voor AZ moeten zijn, maar Idrissi verprutste een grote kans na een fenomenale steekbal van Seuntjens. 

Plaats een reactie

Roodbergen +10199
zaterdag 3 november 2018 om 22:41
Tactiek en inzet prima, maar je weet dat hij altijd kan vallen. Proficiat AZ
Vind ik leuk
Yesze +52
zondag 4 november 2018 om 08:53
Ik snap dat ze niet beter kunnen, maar De Graafschap speelde wel heel erg anti voetbal. Knap dat er zo nog uit supporters meereizen.
Vind ik leuk
Roodbergen +10199
zondag 4 november 2018 om 09:11
Aan de supporters zal het nooit liggen
Vind ik leuk
zaterdag 3 november 2018 om 22:44
Tijdperk van de Brom is geweest. Eruit met die knakker.
Vind ik leuk
Kim Jung-On +6006
zaterdag 3 november 2018 om 22:50
Mooie pass van Seuntjes diep in de tweede helft
Vind ik leuk
Pep1964 +305
zaterdag 3 november 2018 om 22:57
Geweldige bal inderdaad, alleen jammer dat Idrissi niet ziet wat er om hem heen gebeurd. in plaats van schieten een zacht tikkie vooruit en Johnsen had hem binnengelopen, spelers van de graafschap zouden er niet meer bij hebben gekund.
Vind ik leuk
AZVork +2983
zondag 4 november 2018 om 01:20
Ja was helaas het enige hoogtepunt.
Vind ik leuk
zaterdag 3 november 2018 om 23:09
Doodsaaie pot maar als het resultaat er is hoor je niemand. Jammer dat de goal nog valt en dat je daarna niet nog 1 of 2 kansen kan forceren waar er wel de ruimte lag. Veel meer dan dit zat er helaas niet in hopen op een potje vechtvoetbal volgende week!
Vind ik leuk
AZVork +2983
zondag 4 november 2018 om 01:22
We waren slecht, maar is niet beter dit seizoen. Als jullie zo blijven spelen met zoveel verdedigers gaan jullie wel veel tegenstanders het heel lastig maken en komen er veel gelijke spelen. Moet genoeg zijn om erin te blijven.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws