Groothuizen leidt dikke ADO-nederlaag bij FC Utrecht in met kolderieke blunder

Groothuizen leidt dikke ADO-nederlaag bij FC Utrecht in met kolderieke blunder

04-11-2018 16:21
44

FC Utrecht heeft zondagmiddag de vierde opeenvolgende zege in de Eredivisie geboekt. Een zeer zwak ADO Den Haag werd met 3-0 verslagen. Ook Utrecht, dat is opgerukt naar de vijfde plek, speelde in stadion Galgenwaardig een matige wedstrijd. 

De eerste helft tussen Utrecht en ADO was werkelijk niet om aan te gluren. Bijna álles ging fout bij de teams van Dick Advocaat en Fons Groenendijk. De openingstreffer in de achtste minuut was wat dat betreft kenmerkend. Doelman Indy Groothuizen verwerkte een terugspeelpass dramatisch, zag de bal tegen de paal belanden, reageerde traag en had vervolgens geen antwoord op de instormende Dessers. 

ADO kwam er geen moment aan te pas in Utrecht, simpelweg omdat er te veel fout ging. De genadeklap volgde halverwege de tweede helft pas. Uit een corner kopte Timo Letschert de bal voor de voeten van aanvoerder Willem Janssen. Hij kon van dichtbij simpel binnentikken. Na een fraaie indivuele actie van Gyrano Kerk kon Joris van Overeem even later de 3-0 binnenwerken. 

Utrecht heeft nu zoals gezegd vier keer op rij gewonnen. De Domstedelingen staan op achttien punten, twee minder dan Heracles Almelo en Feyenoord. ADO blijft op de twaalfde plek steken, met twaalf punten. Van de laatste zeven competitieduels werd er slechts één gewonnen. Eerder deze week ging ADO in de KNVB Beker ook al hard onderuit. Het werd donderdag 5-1 bij Feyenoord.