VP's Elftal van de Week: Ajax en Groningen hofleverancier, één PSV'er

VP's Elftal van de Week: Ajax en Groningen hofleverancier, één PSV'er

05-11-2018 10:00
37

Ajax en FC Groningen zijn met twee spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De rest van het elftal bestaat uit spelers van zes verschillende clubs.

Eduardo (Vitesse)
Vaak een grabbelaar, maar Eduardo kan wel dégelijk uitstekend keepen. Dat bewees de Chelsea-huurling in de uitwedstrijd van Vitesse tegen PSV, dat slechts één keer tot scoren kwam.

Daley Blind (Ajax)
In alles straalt Blind uit dat hij lekker in zijn vel zit. De Ajax-verdediger was tegen Willem II de baas over elke situatie. Dat heeft een positief effect op elke ploeg.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Het gaat goed met FC Utrecht, mede door de bijdrage van Janssen. De aanvoerder was tegen ADO Den Haag weer trefzeker. Utrecht is nu al zeven wedstrijden ongeslagen.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Vrijwel elke aanval van Ajax tegen Willem II liep over de linkerkant. Op het veld is duidelijk te zien dat elke Ajacied graag de bal inlevert bij de Argentijn - en dat is een groot compliment voor een linksback.

Diego Palacios (Willem II)
De enige Willem II'er die tegen Ajax een dikke voldoende haalde. Vooral in de tweede helft, waarin hij onder meer David Neres aan banden legde, speelde de negentienjarige Ecuadoriaan sterk.

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
Benutte twee penalty's, waardoor Fortuna Sittard met ruime cijfers won van PEC Zwolle (3-0). Hij is de eerste Fortuna-speler sinds Mark van Bommel in 1998 die in de Eredivisie in één wedstrijd twee keer trefzeker is vanaf de stip.

Mats Seuntjens (AZ)
Begon tegen De Graafschap voor de tweede week op rij in de spits en betaalde het vertrouwen van trainer John van den Brom terug. Met een doelpunt schonk hij AZ de zege.

Ritsu Doan (FC Groningen)
Wat kan hij voetballen... Doan speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Excelsior en maakte een fantastische goal. Dat zal de buitenlandse (top)clubs niet zijn ontgaan.

Mimoun Mahi (FC Groningen)
Met de driehoek Mahi-Cassierra-Doan is het vrijwel zeker dat Groningen binnenkort van de laatste plaats af is. Eerstgenoemde was tegen Excelsior goed voor een doelpunt en assist.

Hirving Lozano (PSV)
Is misschien niet zo beslissend als vorig seizoen, maar Lozano gaf zaterdagavond wél de belangrijke assist op matchwinner Luuk de Jong. De Mexicaan is ontegenzeggelijk één van de beste spelers in de Eredivisie.

Mitchell te Vrede (NAC Breda)
Staat bij NAC vaak op een eiland staat, zo ook zaterdagavond tegen Heracles. Dan is het wachten op dat ene moment. Met een briljante ingeving hielp hij zijn ploeg aan drie belangrijke punten.