Been zet vraagtekens bij transferbeleid Feyenoord: 'Nog nooit zien spelen'

Been zet vraagtekens bij transferbeleid Feyenoord: 'Nog nooit zien spelen'

04-11-2018 21:16
45

Mario Been zet vraagtekens bij het transferbeleid van Feyenoord. De voormalig trainer van de Rotterdammers begrijpt niet waarom bepaalde spelers niet in actie komen en ziet in het elftal van Giovanni van Bronckhorst weinig spelers die voor veel geld verkocht kunnen worden.

"Je zou bij Feyenoord Vilhena nog kunnen verkopen, alleen niet in zijn huidige vorm en helaas niet voor een bedrag dat Ajax voor z'n spelers krijgt, en Jörgensen", zegt Been bij FOX Sports. "Berghuis is ook niet in vorm, maar is wel een speler die nog een stap kan maken. Daar blijft het wel bij. Voor Sinisterra is toch geld betaald, maar ik heb hem nog nooit zien spelen."

Wedden

Meer odds

Been vindt het opvallend dat Feyenoord zoveel middenvelders in de selectie heeft die niet aan de bak komen. "We hebben Ayoub, Vilhena, Toornstra, Tapia, jeugdspelers en we huren dan een speler van Southampton (Clasie, red.). Als hij het verschil maakt en je tien punten bovenaan staat is dat geen discussie, maar de spelers die je zelf hebt zitten op de bank.. Amrabat is alweer weg. Tapia is een Peruaans international, die moet wel kunnen voetballen. Hij speelt daar al die wedstrijden."

Kenneth Perez benoemt dat Ajax en PSV spelers voor veel meer geld verkopen dan Feyenoord. "Feyenoord krijgt geen topbedragen voor spelers. Voor de Kongolo's en de De Vrij's zijn niet de bedragen gekregen die Ajax of PSV wel krijgen. Ajax heeft voor Davinson Sanchez veertig miljoen gekregen. Het is een behoorlijk verschil."

"Als je minder geld hebt moet je innovatief zijn en andere dingen doen. Van dat soort klappers moet je het hebben. Ze hebben vijf miljoen voor hem betaald en hem voor veertig miljoen verkocht. Daar kun je wel iets mee doen."

Been hoopt dat Feyenoord het voorbeeld van Ajax en PSV volgt. "Je wordt kampioen en het jaar daarop eindig je met 21 punten achter PSV.. Als je het gat tussen Ajax en PSV wil verkleinen zul je niet alleen maar middelmaat moeten kopen, maar ook je nek uit durven steken in misschien wel een heel goede speler."