Update: Klopp laat Shaqiri bewust thuis: We willen alle afleiding vermijden

Update: Klopp laat Shaqiri bewust thuis: "We willen alle afleiding vermijden"

Gepubliceerd: maandag 5 november 2018 om 10:05ma 05-11-2018 om 10:05

Jurgen Klopp overweegt serieus om Xherdan Shaqiri niet op te nemen in de wedstrijdselectie van Liverpool voor het Champions League-duel met Rode Ster Belgrado. De Duitser voorziet problemen met Servische supporters en denkt erover om de Zwitser achter te laten in Engeland.

Dat meldt The Telegraph. Shaqiri is geboren in Kosovo, dat volgens Servië van Servië is, en heeft Albanees-Kosovaarse roots. Tussen beide landen bestaan al jarenlang hevige politieke spanningen. Shaqiri gooide tijdens het afgelopen WK olie op het vuur door in het duel met de Serven 'provocerend' te juichen na zijn doelpunt, tot woede van de Servische fans.

Shaqiri en Granit Xhaka vierden hun treffer door het zogenaamde Doppeladler-gebaar te maken, een verwijzing naar de dubbelkoppige adelaar op de vlag van Albanië. Klopp is niet bang dat Shaqiri het doelwit wordt van de Rode Ster-supporters of dat het duel uit de hand loopt, maar wil geen drama rond de wedstrijd. Daardoor overweegt hij om hem helemaal niet mee te nemen.

Update 5.11 10.04 uur: Klopp heeft besloten om Shaqiri achter te laten in Liverpool. "We hebben de speculatie meegekregen over welk ontvangst Shaqiri zal krijgen. We hebben geen idee wat er gaat gebeuren, maar we willen daar honderd procent gefocust zijn op het voetbal en niet aan iets anders denken", aldus Klopp op de clubsite van Liverpool.

"We willen alle afleiding vermijden. Om die reden is Shaq niet van de partij. Hij accepteert het en begrijpt het. Shaq is onze speler, we houden van hem en hij zal nog heel vaak voor ons spelen, maar niet op dinsdag."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws