'Ze weten dat ik van Ajax kom, ik realiseer me goed dat dat hier gevoelig ligt'

'Ze weten dat ik van Ajax kom, ik realiseer me goed dat dat hier gevoelig ligt'

Gepubliceerd: maandag 5 november 2018 om 07:51ma 05-11-2018 om 07:51

Indy Groothuizen heeft na zijn blunder in de beginfase van FC Utrecht - ADO Den Haag (3-0) de meest verschrikkelijke verwensingen naar zijn hoofd gekregen. De Ajax-achtergrond staat daar niet los van, erkent de 22-jarige doelman.

Groothuizen schonk Cyriel Dessers de openingstreffer met een grote fout, waarna de ADO-aanhang de naam van concurrent Robert Zwinkels scandeerde. Toen hij na afloop in de kleedkamer op zijn telefoon keek, zag hij allerlei verwensingen op social media. "Ik weet dat mijn achtergrond ook meespeelt, ze weten dat ik van Ajax kom", reageert Groothuizen in het Algemeen Dagblad.

"Ik realiseer me heel goed dat dat hier gevoelig ligt. Dat kan ik niet wegtoveren. Er zijn meer jongens die uit Amsterdam komen die worden uitgefloten. Sommigen hebben bij deze club iets meer krediet en misschien is dat terecht", vervolgt de ADO-doelman, die benadrukt dat hij geen slachtoffer is. "Ik heb geen zin om te klagen over het publiek, dat doet niks verkeerd. Ik ben vandaag de schlemiel."

Groothuizen maakte dit seizoen al de nodige fouten, maar had de laatste weken juist de weg naar boven gevonden. Ook toen merkte hij dat de kritiek bleef. "Na één verkeerde uittrap was het laatst ook alweer raak bij VVV. Niet leuk, maar het is hun goed recht. Ik zal in ieder geval nooit opgeven en mijn beste beentje voorzetten voor ADO Den Haag. Hopelijk kan ik het publiek terugbetalen door te laten zien wat ik wel waard ben."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws