'Ajax heeft De Ligt-vervanger in het vizier en wil nóg een keer transfermarkt op'

'Ajax heeft De Ligt-vervanger in het vizier en wil nóg een keer transfermarkt op'

05-11-2018 10:39
89

Ajax ziet in Lisandro Magallán een eventuele vervanger van Matthijs de Ligt. Dat schrijft Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf op Twitter. Zijn krant bracht maandagochtend het bericht dat de Amsterdammers toch weer een poging doen om Magallán naar de club te halen en Ajax zou zelfs al dicht bij een deal zijn.

Verweij schrijft dat Magallán het gat dat De Ligt eventueel achter gaat laten op moet vullen. Dat is niet alles, want als De Ligt vertrekt, gaat Ajax nogmaals de transfermarkt op.

Als de negentienjarige aanvoerder vertrokken is heeft Erik Ten Hag met Perr Schuurs, Maximilian Wöber, Daley Blind en Magallán vier centrale verdedigers in de selectie, mocht laatstgenoemde naar Ajax komen. Daar komt dan dus nog iemand bij. Namen worden niet genoemd, maar Verweij schrijft wel dat het om een rechtsbenige centrale verdediger gaat. 

Ajax was lang in de race voor Magallán, maar de Argentijn zag een deal op het laatste moment afketsen. Boca Juniors was akkoord met de transfersom die directeur spelersbeleid Marc Overmars wilde betalen, maar liet Magallán niet gaan voor er een vervanger was aangetrokken. Die kwam er uiteindelijk niet, waardoor de Argentijn bleef en zelfs een nieuw contract tekende.