Teksten Frenkie de Jong gepareerd: 'Hij had ook wat kunnen zeggen'

Teksten Frenkie de Jong gepareerd: 'Hij had ook wat kunnen zeggen'

06-11-2018 07:26
26

Bij Natafelen op FOX Sports worden de interviews die Frenkie de Jong na afloop van wedstrijden geeft besproken. De Ajacied durfde na het duel met Willem ll toe te geven dat hij het helemaal niets vond.

"Het is mooi dat hij dat zegt, maar hij staat natuurlijk in het veld. Daar heeft hij invloed op. Hij kan ook mensen aansporen", zegt Kenneth Perez. "Hij stond alleen voor de keeper, maar toen wilde hij de bal mooi stiften. Het is heel prettig, maar hij had ook op het veld wat kunnen zeggen. Veel aanvoerders zeggen dat het zo slecht was, maar je hebt invloed als je op het veld staat en je kunt zelf het voorbeeld geven."

Trouw-journalist Henk Hoijtink merkt dat De Jong zich in interviews niet laat leiden. "Na Ajax - Benfica deed hij het ook al. Dat was ook heel mooi. Toen werd hij door de interviewer op het schild gehesen. Zelf ontweek hij de vragen, ging hij een andere weg in en hield hij vol dat hij helemaal niet zo goed was. Het was echt heel erg goed. Hij en Matthijs de Ligt geven geweldige spelersinterviews. De rest kun je zo over de schutting kieperen."

De Jong en Dusan Tadic waren na zaterdag allesbehalve positief, daar waar trainer Erik Ten Hag dat juist wel was. Perez: "Hij is sowieso altijd heel positief over zijn spelers. Vorig jaar waren zijn spelers de meest fantastische ter wereld. Naar buiten toe is hij misschien positief, we weten niet hoe het binnenskamers is."

"Het valt mij op dat hij altijd zeer positief is over het individu en het team. Als je weet dat twee spelers het helemaal niets vinden, dan zullen ze denken: nou trainer, ik weet niet, maar het was helemaal niet zo goed. Het gaat over waar je de lat legt. De trainer legt de lat lager dan de spelers, of ze hebben een ander gevoel."