'De ervaringen bij Bayern maken van Ten Hag een trainer die ik nooit had'

'De ervaringen bij Bayern maken van Ten Hag een trainer die ik nooit had'

06-11-2018 08:05
20

Urby Emanuelson is vol lof over Erik Ten Hag, met wie hij samenwerkte bij FC Utrecht. Dat de 48-jarige Tukker in Duitsland heeft gewerkt heeft hem alleen maar goed gedaan, zegt Emanuelson.

"De trainer heeft een visie en de spelers moeten die wel uitvoeren", vertelt Emanuelson aan De Telegraaf. "Van buitenaf was er veel kritiek op zijn keuze voor Frenkie en Daley (bij PSV, red.), maar daar ben ik het niet mee eens."

"Erik heeft veel vertrouwen in de spelersgroep en met die jongens heeft hij óók goede wedstrijden gespeeld. Ik denk dat hij zijn opstelling tegen PSV met het idee heeft gemaakt dat ze het daar ook zouden kunnen. Achteraf is het makkelijk praten als Ajax op zijn bek gaat."

Ten Hag heeft een verleden bij Bayern, waar hij het tweede elftal trainde. Emanuelson ziet die invloeden terug in Nederland. "Zijn ervaringen bij Bayern München maken van Erik ten Hag een andere trainer dan de coaches die ik ooit heb gehad. Zijn aanpak zou je Duits kunnen noemen. Dan is het natuurlijk wel prettig om dat soort mensen als Bruins Slot, Schreuder, Winter en Witschge (technische staf Ajax, red.) om je heen te hebben, die precies weten wat er Europees wordt gevraagd."

"Daarnaast weten ze hoe de mensen willen dat er bij Ajax wordt gespeeld. Die extra's zijn pluspunten voor de trainer."