Update: Zenit-Argentijn inderdaad getuige van Copa-finale na 'bewuste' rode kaart

Update: Zenit-Argentijn inderdaad getuige van Copa-finale na 'bewuste' rode kaart

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 08:38di 13-11-2018 om 08:38

Zenit St. Petersburg-middenvelder Leandro Paredes is het onderwerp van bijzondere beschuldigingen. De Argentijn pakte zondag in het duel met Terek Grozny een rode kaart en deed dat volgens fans van Zenit doelbewust.

Paredes had al geel op zak toen hij in minuut 82, bij een 1-0 voorsprong, hard doorging op zijn Braziliaanse tegenstander Ravanelli Ferreira dos Santos. De scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop en gaf Paredes zijn tweede gele kaart. De 24-jarige Argentijn accepteerde deze zonder te protesteren en liep direct naar de catacomben.

Na afloop van de wedstrijd wemelde het direct van de complottheorieën. Supporters van Zenit vermoeden dat Paredes bewust op zoek ging naar een rode kaart, zodat hij komend weekend naar Argentinië kan vliegen voor de Copa Libertadores-finale tussen Boca Juniors en River Plate. De middenvelder is opgeleid bij Boca Juniors en speelde tussen 2011 en 2014 in het eerste elftal van de Argentijnse grootmacht.

De Superclásico wordt over twee wedstrijden gespeeld. Op zaterdag 10 november ontvangt Boca Juniors, al dan niet met Paredes op de tribune, de eeuwige rivaal thuis. De returnwedstrijd is op 24 november.

Update 13/11, 8.38: Paredes is inderdaad in La Bombonera (het stadion van Boca Juniors, red.) gesignaleerd voor de eerste wedstrijd van de Copa-finale. Terwijl Paredes zijn oude liefde Boca aanmoedigde, speelde zijn club Zenit de topper tegen CSKA Moskou. Paredes was daar dus niet bij vanwege een schorsing.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws