Breaking news

LIVE: Malacia krijgt tweede gele kaart: ook Feyenoord met 10 man

Groep C: Liverpool verrast en gaat pijnlijk onderuit in Champions League

Groep C: Liverpool verrast en gaat pijnlijk onderuit in Champions League

Gepubliceerd: dinsdag 6 november 2018 om 20:47di 06-11-2018 om 20:47

Liverpool heeft in de Champions League een zeer verrassende nederlaag geleden bij Rode Ster Belgrado. In Servië ging de ploeg van Jurgen Klopp met 2-0 onderuit, waardoor Rode Ster nog in de race is om een plek in de volgende ronde van het miljardenbal.

Liverpool won de thuiswedstrijd van twee weken geleden overtuigend van Rode Ster: 4-0. Daardoor was er totaal geen aanleiding om aan te nemen dat The Reds in Servië serieus in de problemen zouden komen. Rode Ster leed dit seizoen ook al een grote nederlaag bij Paris Saint-Germain. Het liep echter volledig anders.

Liverpool had het in de openingsfase bijzonder lastig tegen het stormende Rode Ster en kon pas na een kwartier van zich af bijten. Nadat de Serven keer op keer gevaarlijk waren, miste Daniel Sturridge namens de bezoekers twee kansen. Daarna viel de goal voor Rode Ster. Virgil van Dijk werd bij een corner afgetroefd door Milan Pavkov, die hard raak kopte van dichtbij. 

Niet veel later ging het opnieuw mis voor Liverpool. Pavkov scoorde opnieuw en verschalkte Alisson met een hard schot van een meter of 25. Daarna moest Liverpool vol in de achtervolging, maar het stond bij Rode Ster achterin als een huis. Verder dan kansjes van Georginio Wijnaldum en Adam Lallana kwamen de Engelsen niet.

Ook in de tweede helft ging het moeizaam voor Liverpool, dat amper een gaatje kon vinden. Rode Ster verzette zich met hand en tand. Mohamed Salah was de gevaarlijkste speler aan de kant van Liverpool, maar veel verder dan een schot op de paal kwam de Egyptenaar niet. Liverpool drukte en drukte, maar kon geen aansluitingstreffer meer forceren. 

Liverpool kan dinsdagavond worden ingehaald in Groep C. Paris Saint-Germain en Napoli nemen het later nog tegen elkaar op. Bij een gelijkspel komt Napoli in punten gelijk met Liverpool. De winnaar passeert Liverpool sowieso. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws