'Keizer was echt één van de belangrijkste redenen voor mijn transfer'

'Keizer was echt één van de belangrijkste redenen voor mijn transfer'

Gepubliceerd: woensdag 7 november 2018 om 16:00wo 07-11-2018 om 16:00

EXCLUSIEF - Alles wijst erop dat Marcel Keizer Al-Jazira gaat verruilen voor Sporting Portugal. Het is een tegenvaller voor Nacer Barazite, die de laatste maanden met veel plezier onder de 49-jarige trainer werkte in Abu Dhabi.

"Keizer was echt één van de belangrijkste redenen voor mijn transfer naar Al-Jazira afgelopen zomer. Hij is degene geweest die mij heeft overtuigd", laat Barazite weten aan VoetbalPrimeur. Keizer is op dit moment in gesprek met Sporting. "Ik zou het heel jammer vinden als hij vertrekt, maar ik snap uiteraard dat hij openstaat voor een club als Sporting."

De aanstaande move van Keizer is voor Barazite geen grote verrassing. "Ik begrijp heel goed waarom een club als Sporting hem wil hebben. Hij is een trainer met enorm veel potentie, heeft een duidelijke visie en beschikt over het vermogen om die visie op de groep over te brengen. Alle spelers bij Al-Jazira zijn er echt in gaan geloven."

Younes Barazite, zaakwaarnemer van de aanvallende middenvelder, beaamt dat. "Marcel is een trainer met gevoel voor people management. Hij weet hoe om te gaan met spelers en staf. Met zijn visie kun je als coach heel ver komen. Dat hij heeft gewerkt bij Ajax, is ook geen toeval. De belangstelling van Sporting bevestigt dat hij enorm veel potentie heeft."

In Portugal wordt de laatste dagen gesuggereerd dat Keizer na de Europa League-wedstrijd van Sporting tegen Arsenal (donderdagavond) wordt gepresenteerd in Lissabon. Hij moet de opvolger worden van de ontslagen José Peseiro. Keizer, die sinds juni in Abu Dhabi werkt, haalde Barazite drie maanden geleden naar Al-Jazira. De club staat op de tweede plek in de competitie.

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Keizer een succes bij Sporting?

Ja
65%
Nee
35%
(3687 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws