Groep H: Man United draait wedstrijd in slotfase om en wint na wereldgoal Ronaldo

07-11-2018 22:53
18

Manchester United heeft zich in een heerlijke wedstrijd gerevancheerd tegen Juventus. In Italië zorgde de ploeg van José Mourinho voor een indrukwekkend slot door een 1-0 achterstand in razendsnel tempo om te buigen in een 1-2 overwinning.

Juventus zegevierde twee weken geleden op Old Trafford en hoopte dat in het Allianz Stadium opnieuw te doen. Pas na een half uur werden er grote kansen gecreërd in Italië. David de Gea redde op een hard schot van Juan Cuadrado en Sami Khedira zag zijn poging op de buitenkant van de paal belanden. United kon er weinig tegenover stellen.

Pas na rust deden de Engelsen iets terug. Een schot van Anthony Martial ging net naast, waarna Paulo Dybala namens Juventus miste. Ronaldo zorgde voor extase door op fantastische wijze voor 1-0 te zorgen. De Portugees kreeg de bal aangespeeld van Khedira en verschalkte De Gea met een schitterende volley.

Ronaldo leek zijn ploeg de volle buit te bezorgen, maar in de slotfase ging het helemaal mis voor De Oude Dame. Vijf minuten voor tijd schoot Juan Mata een vrije trap binnen, waarna een eigen goal van Alex Sandro Juve de nek omdraaide. De Braziliaan frommelde de bal van dichtbij achter zijn eigen doelman na een voorzet van Ashley Young.

United staat na vier wedstrijden met zeven punten op de tweede plaats in Groep H, maar wordt achtervolgd door Valencia, dat vijf punten heeft. Young Boys is uitgeschakeld.