Vormer baalt van 'f*cking UEFA' na stunt: Anderhalf uur heb ik daar gezeten

Vormer baalt van 'f*cking UEFA' na stunt: "Anderhalf uur heb ik daar gezeten"

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 11:15do 08-11-2018 om 11:15

Voor Ruud Vormer geen feestje na de eerste Champions League-zege van Club Brugge in dertien jaar. De aanvoerder moest naar de dopingcontrole.

Club Brugge boekte dinsdagavond een sensationele zege op AS Monaco (0-4) en dat wordt groots gevierd in de kleedkamer. Het feestje ging echter aan Vormer voorbij. Hij moest na zijn doelpunt een bezoekje brengen aan de dopingcontrole.

"Balen, man. Ik dacht lekker te vieren met mijn ploegmaats, maar ik moest meteen naar een hok. Ik mocht er enkel uit voor een kort interviewtje. Ik was pissed, ja", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Vormer is not amused. "Anderhalf uur heb ik daar gezeten, samen met Brandon (Mechele, red.). F*cking UEFA, vloekte ik. Dat vond die man niet zo leuk." Lachend: "Ik moet zo vaak naar de dopingcontrole... Nu, voor zulke overwinningen heb ik het wel over."

Plaats een reactie

Farmer +14967
donderdag 8 november 2018 om 11:19
Onzin ook, Waarom moet hij dr anderhalf uur zitten? Effe in een potje pissen en klaar toch? En lukt dat even niet, dan kunnen ze toch ook een buisje bloed afnemen?

Controles moeten niet belemmerend werken, en dat is in deze situatie dus wel het geval.
Vind ik leuk
MedusAZ +4444
donderdag 8 november 2018 om 11:26
Weet jij of hij meteen kon pissen of gok je maar dat dat niet het geval was? Want wat is Vormer niet kon pissen en water moest gaan drinken? Juist....
Vind ik leuk
Farmer +14967
donderdag 8 november 2018 om 11:37
Verder lezen dan je neus lang is...

"En lukt dat even niet, dan kunnen ze toch ook een buisje bloed afnemen"???

Of zag je die lettertjes niet staan?
Vind ik leuk
MedusAZ +4444
donderdag 8 november 2018 om 12:27
Zo werkt het niet man. Dope zit niet direct in de bloed. Duurt even, zeker accurate hoeveelheden. Onzinnig non-argument.
Vind ik leuk
Farmer +14967
donderdag 8 november 2018 om 12:42
'Dope zit niet direct in het bloed'..... derp! Nee, hoe dan? Gaat dat in suikerklontjes-formaat, over de ruggetjes van kabouters naar je brein toe ofzo? pff.....

Verdiep je eens een tikkeltje meer in de medische mogelijkheden.. Een bloed-test is vele malen nauwkeuriger dan een urinetest in dit soort gevallen.

Sterker nog, volgens mij is het zelfs procedure, dat als men positief uit de urine-test kómt bv, dat men door moet voor een bloedtest!

Een urinetest is gewoon eenvoudiger, en sneller te doen dán een bloedtest, ook goedkoper, maar gezien de belangen in deze sport, zou het kostenplaatje, toch geen argument mogen zijn. Zo duur is een bloedtest nu ook weer niet.
Vind ik leuk
mcmodd +28618
donderdag 8 november 2018 om 13:42
Weet jij niet dat een bloedtest bij dopingcontroles verboden zijn? Als je nooit een dopingtest hebt gehad na een sportwedstrijd kan ik me nog een heel klein beetje voorstellen dat je deze noemt, maar het mag niet. Het is de aantasting van de lichamelijke integriteit dat dit verhinderd. Indien dit wordt geëist moet er een dopingdokter komen en dient dit in een medische ruimte (veelal een ziekenhuis of kliniek) te gebeuren. Slechts bij ernstige vermoedens en aanwijzingen kan dit dan geregeld worden. Uit dit verhaal blijkt dat het gaat om de reguliere dopingtest, oftewel: pissen onder toezicht. Het is mij ook wel eens overkomen, maar anderhalf uur? Dan kan je al drie liter water gedronken hebben en heb je minstens ook al drie keer voldoende aandrang gehad om wel 30 potjes te voorzien van het gevraagde.
Vind ik leuk
Farmer +14967
donderdag 8 november 2018 om 14:02
'Verboden' is net het verkeerde woord, volgens mij: ze mogen het niet als éis neerleggen dat ze je met een naald prikken, maar als een urinetest bv op deze manier té veel tijd kost, dán zou een speler zélf toch kunnen instemmen met een bloedtest?

Dán heeft de zgn verbod-regel, er niks mee te maken.

En als er iets uit de urinetest komt wat érg op doping-sporen lijken, dan volgt er tóch een oproep voor een bloedafname in het ziekenhuis bv, voor vervolgonderzoek.

En mbt 'Medische specialisatie die zo'n bloedtest uit mag voeren: de clubarts is daar bv al voor gecertificeerd, dus dát hoeft het probleem ook niet te zijn(vragen ze desnoods de clubarts vd tegenpartij bv? die is ook met de TS meegereisd). Er is geen enkele noodzaak dat iemand dus 1.5 uur moet wachten tot ie éindelijk pissen kan.. We leven in 2018, de tijd van Batavieren en berevelletjes is toch wel voorbij? :P
Vind ik leuk
MedusAZ +4444
donderdag 8 november 2018 om 15:54
Fout, gewoon fout. Concentraties doping en andere werkzame stoffen komen niet direct of niet direct in meetbare/grote hoeveelheden in je bloedbaan. De concentratie in je bloedbaan kan de volgende ochtend hoger zijn dan direct na de wedstrijd. Urine geeft een meer realistisch beeld. Zou jij als enorme boer toch moeten weten, koeienfokker.
Vind ik leuk
Farmer +14967
donderdag 8 november 2018 om 16:37
Het is in ieder geval nauwkeurig genoeg om aan te tonen of een speler dus daadwerkelijk doping zou hebben gebruikt, dús zou het prima als een uitzonderlijk alternatief kunnen gelden toch?
Vind ik leuk
MedusAZ +4444
donderdag 8 november 2018 om 19:40
Je snapt het nogsteeds niet.... Laat maar.
Vind ik leuk
MedusAZ +4444
donderdag 8 november 2018 om 15:55
Jellinek.nl, een redelijke autoriteit op dit vlak: "Drugs zijn op meerdere manieren aantoonbaar in het lichaam, namelijk via het bloed, urine, speeksel en het haar. Drugs worden in het bloed opgenomen. Na afbraak door de lever, en via de nieren, worden de drugs in de urine uitgescheiden. Drugs zijn dus altijd langer terug te vinden in de urine dan in het bloed. De urinetest wordt het meeste gebruikt van de verschillende drugstesten omdat deze snel uitslag geeft en redelijk betrouwbaar is."

Snap je het nu?
Vind ik leuk
Orphen89 +3944
donderdag 8 november 2018 om 11:38
Je reactie is echt amper te begrijpen, maar als ik het goed begrijp dan is je argument dat Vormer wellicht niet meteen kon pissen en daarom water moest drinken en langer moest wachten?

Als dat het geval is kan je ook niet lezen want daar heeft Farmer al wat over gezegd.
Vind ik leuk
MedusAZ +4444
donderdag 8 november 2018 om 15:56
Ja en Farmer heeft altijd gelijk? Leer eens zelf nadenken, Lemming.
Vind ik leuk
Orphen89 +3944
donderdag 8 november 2018 om 16:08
Wauw, wauw, wauw...
Ik zeg niet dat hij altijd gelijk heeft?
Hoe kom je er uberhaupt bij? Ben je dronken toevallig?

Jij komt met een argument wat Farmer in zijn 1e bericht al heeft ontkracht. Je geeft daar 0 tegen argumentatie tegen.

Een beetje zoals dit (Voorbeeld):
"Je gaat rechtsaf, als dat niet kan dan ga je rechtdoor."

En dan antwoord jij met:
"Nou, misschien kan je wel niet rechtsaf?"

Nutteloze opmerking want dat is al benoemt in het 1e bericht. Wat verwacht je als antwoord op je bericht? dat hij herhaalt wat ie al gezegd heeft?
Vind ik leuk
MedusAZ +4444
vrijdag 9 november 2018 om 06:37
Zielige aandachtsh**r ben je. Je roept als een heiden in de woestijn, niemand hoort je. BTW: ik heb farmer van repliek gediend incl inhoudelijke argumentatie en bronvermelding. Leer eens lezen, kleuter.
Vind ik leuk
Orphen89 +3944
vrijdag 9 november 2018 om 07:11
Wat een niveau... Ik probeerde het nog zo duidelijk uit te leggen, maar gaat denk ik alsnog je petje te boven als ik zo je reactie lees.
Ik ben een aandachtsh**r omdat ik je gewoon aangeef dat je 1e reactie nergens over gaat.

De uitleg geef je pas wanneer je erop gewezen word dat je 1e reactie nergens op slaat. Dus je weet zelf prima dat dat zo is?
Waarom dan dat ontkennen hier?
Ik moet leren lezen? Maar hoe moet ik in gods naam iets lezen wat nog niet geplaatst is. En ja je had het geplaatst voor mijn 2e reactie, maar niet in onze discussie. Daarbij blijft het feit dat dat dan gewoon in je 1e bericht had moeten staan.

Dus je gaat mij hier zitten uitschelden omdat je zelf te laat bent? Nou chapeau jongen.

Ik reageer verder ook niet meer op je, aangezien je niet normaal kan reageren.
Vind ik leuk
Sanji +1344
donderdag 8 november 2018 om 12:30
Het is natuurlijk wel een stuk ingewikkelder dan dit.
Zo kun je een test niet zomaar vervangen door een andere test. Sommige stoffen zijn makkelijker aantoonbaar in bepaalde lichaamstoffen dus je kan niet zomaar urine inwisselen voor bloed of speeksel bijvoorbeeld.
Noch maar te zwijgen over de reactiestoffen die je wilt gebruiken met hoogste betrouwbaarheid maar die werken dan bijv alleen met urine. Al is het maar omdat de stof beinvloed kan worden door andere stoffen in bijv bloed.

Maar vaak is de echte reden voor zo'n lang onderzoek, dat je meerdere metingen wil hebben. Je moet namelijk aan kunnen tonen dat de hoeveelheid significant anders is dan normaal voor dat individu
Vind ik leuk
Farmer +14967
donderdag 8 november 2018 om 12:44
Tuurlijk zijn er meerdere factoren, maar voor hoever ik weet is een bloed-test, nauwkeuriger dan een urine-test. Een urine-test is sneller, en makkelijker af te nemen, en ook een uitslag van te bepalen. Het is ook goedkoper uit te voeren, dus dat zal ook meewegen, maar gezien de belangen tegenwoordig, zou een bloedtest, als alternatieve oplossing, dan qua kostenplaatje toch een prima oplossing zijn? Die wedstrijden gaan om miljoenen! Wat zitten ze dan te ziften over een onderzoektje van een paar duizenden euro's? T voornaamste is dat ze wat langer op de uitslag moeten wachten misschien.
Vind ik leuk
Sanji +1344
donderdag 8 november 2018 om 14:53
Ja ik snap je punt.

Alleen je moet vaak meerdere testen afnemen met tijdsintervallen er tussen.
Omdat zo'n sporter veel te verliezen heeft gaat hij anders het aanvechten. En claimen dat het een foutieve test is of een 'false positive' of dat hij gewoon van nature een hoge waarde heeft van bijvoorbeeld rode bloedcellen.
Dus je wil meerdere metingen om uit te sluiten dat je een verkeerde uitslag krijgt of dat een hoge waarde voor hem normaal is.
Als bijv in die anderhalf uur de waardes erg zakken, dan is dat dus niet natuurlijk en kan je makkelijker vast stellen dat de abnormale waarde net na de wedstrijd door doping komt.
Vind ik leuk
Farmer +14967
donderdag 8 november 2018 om 15:22
Zijn bloedwaardes worden als het goed is, al genoteerd/gecontroleerd(iig ook noge ven doorgezonden naar z'n ziekenhuis bv) bij zijn medische keuring, toen hij zijn contract kon tekenen. Dus daar heeft men dan al zo'n maatstaaf toch?
En mocht het dan voorkomen, dan zijn zíjn medische gegevens toch zo op te vragen voor verificatie?

De technieken en informatie zijn prima aanwezig. Het is een kwestie van toepassen.
Vind ik leuk
ELD070 +983
donderdag 8 november 2018 om 11:19
Pissed, grappige woordspeling gezien het feit dat hij in een potje moest pissen.
Vind ik leuk
frhoi +2225
donderdag 8 november 2018 om 11:35
fijn dat je hem ook uitlegt :')
Vind ik leuk
ELD070 +983
donderdag 8 november 2018 om 11:39
Ik ken het niveau hier.....wat extra uitleg is soms niet overbodig
Vind ik leuk
Farmer +14967
donderdag 8 november 2018 om 12:45
Kijk maar uit, voor je het weet lopen ze al weer op je te zeiken!
Vind ik leuk
ELD070 +983
donderdag 8 november 2018 om 12:46
Ze maken mij de pis niet lauw.
Vind ik leuk
Farmer +14967
donderdag 8 november 2018 om 12:54
Ze kunnen lekker naast de pot pissen met hun lullige opmerkingen!
Vind ik leuk
ELD070 +983
donderdag 8 november 2018 om 13:26
Zoals URinus Michels ooit zei: Ze donderstralen maar een eind op.
Vind ik leuk
Farmer +14967
donderdag 8 november 2018 om 14:04
Ja, die had ook altijd een lekker doorgewaterde mening :P
Vind ik leuk
Dub_Rtd +6371
donderdag 8 november 2018 om 11:26
Nou... gaan we weer.
Weer een shadow ban.

Als het zo door gaat is Thierry Henry met de kerst weer beschikbaar voor Sky Sports als analist
Vind ik leuk
MagicFeeling +4557
donderdag 8 november 2018 om 11:34
Dat AS Monaco stort ook als een kaartenhuis in elkaar. Enkele seizoenen geleden nog te sterk voor Manchester City en thuis met 0-4 verliezen van Club Brugge.
Vind ik leuk
Johnny Cash +10882
donderdag 8 november 2018 om 11:36
Als Je doping of drugs heb genomen blijft dat toch veel langer in je bloed zitten. Dus waarom kan het niet een uurtje later of de volgende dag
Vind ik leuk
Dub_Rtd +6371
donderdag 8 november 2018 om 11:45
Omdat dat dan de tijd geeft om maskerende middelen te pakken. Kan vooraf ook natuurlijk maar wie naar de controle gaan is niet van te voren bekend.
Of wil je een uefa mannetje naast zijn bed zetten om te kijken of hij wel braaf gaat slapen en niet gaat slikken?
Vind ik leuk
Johnny Cash +10882
donderdag 8 november 2018 om 11:48
Duidelijke uitleg 👍
Vind ik leuk
Dub_Rtd +6371
donderdag 8 november 2018 om 11:55
Vormer heeft nog geluk gehad.
Voorbeelden zat die er 4 of 5 uur zitten voor ze kunnen pissen.
Vind ik leuk
Johnny Cash +10882
donderdag 8 november 2018 om 11:56
Ik ken mensen die hebben jaren gezeten 😂
Vind ik leuk
Dub_Rtd +6371
donderdag 8 november 2018 om 11:58
Andere vrienden kiezen misschien?
Vind ik leuk
Nietkoeroe +5637
donderdag 8 november 2018 om 12:43
Jouw account ook op wonderlijke wijze geblokt?
Vind ik leuk
Dub_Rtd +6371
donderdag 8 november 2018 om 12:47
Yep.
Shadow banned.
Oftwel, het lijkt wel of je lekker meedoet en je ziet je reacties maar als je uitlogt zijn die weg.
Ook het gebrek aan notificaties geeft aan dat je tegen je zelf zit te lullen.
Mail over het hoe en waarom blijft uiteraard onbeantwoord.
Vind ik leuk
Nietkoeroe +5637
donderdag 8 november 2018 om 12:58
Ja zelfde haha, werd van de week wel welkom geheten op dit forum. Das dan wel weer wennen haha..
Vind ik leuk
Dub_Rtd +6371
donderdag 8 november 2018 om 13:02
Ach, vorige accountje is nog redelijk lang mee gegaan.

Je mag hier wel de hele zooi de pestpokken trollen als je maar van de juiste club bent, daar commentaar op leveren kost je een ban.
Vind ik leuk
Nietkoeroe +5637
donderdag 8 november 2018 om 12:43
Hij was pissed haha
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws