Til: We moeten ook niet doen alsof God en God zijn vertrokken bij AZ

Til: "We moeten ook niet doen alsof God en God zijn vertrokken bij AZ"

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 15:54do 08-11-2018 om 15:54

Het gemis van Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst is merkbaar, maar Guus Til wil de tegenvallende seizoenstart van AZ niet volledig ophangen aan de twee vertrokken aanvallers. Dat laat de AZ-aanvoerder weten aan Voetbal International.

Jahanbakhsh en Weghorst waren vorig seizoen goed voor 39 doelpunten. "De cijfers liegen niet, dat is natuurlijk geen lulkoek", reageert Til. "Maar we moeten ook niet doen alsof God en God zijn vertrokken bij AZ. Wout is een goede spits, maar hij was geen spelmaker of zo. Als we daar iemand anders neerzetten en die op dezelfde manier van bruikbare ballen voorzien, waarom zou die dan niet vaak kunnen scoren?"

"Ik vind het te makkelijk alles terug te voeren op het vertrek van twee goede aanvallers. We hebben nog steeds genoeg kwaliteit in huis om goed te voetballen en onze wedstrijden te winnen. Het is vooral belangrijk dat de kern van vorig seizoen hetzelfde niveau weet te halen. En liefst nog beter. Ik heb het gevoel dat we nu eindelijk de stijgende lijn weer te pakken hebben. En dat is nodig ook."

Til is zelf ook nog niet bezig aan zijn beste seizoen. "Ik probeer me af te sluiten van de kritiek, want ik kan er niet zoveel mee", aldus de twintigjarige captain. "Ik doe echt mijn stinkende best, train zo hard mogelijk en werk aan mijn verbeterpunten. Mijn niveau in de kleine ruimtes moet bijvoorbeeld omhoog. Dat weet ik van mezelf."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws