CSR tegen inkrimping Eredivisie: 'Waarom niet eerder met ons in gesprek gegaan?'

CSR tegen inkrimping Eredivisie: 'Waarom niet eerder met ons in gesprek gegaan?'

08-11-2018 17:46
57

De Centrale Spelersraad (CSR) is geen voorstander van een eventuele inkrimping van de Eredivisie naar zestien clubs. Directeur van de spelersvakbond Louis Everard stelt dat de CSR tegen eventuele inkrimping zal stemmen en noemt de gang van zaken 'storend'.

De CSR is namelijk niet naar hun mening gevraagd. "Uiteindelijk worden grote veranderingen besloten in de algemene vergadering van de KNVB. Daar heeft niet alleen de Eredivisie stemrecht, maar ook de Eerste Divisie en de CSR. Eerder hebben wij al gewaarschuwd dat ook de spélers lid zijn van de KNVB. De nationale voetbalbond zou ook hún belang moeten dienen", stelt Everard in gesprek met Voetbal International

Everard stelt dat de inkrimping van de Eredivisie ten koste zou gaan van werkgelegenheid. "En de mogelijkheid voor spelers om zich op het hoogste niveau kwalitatief te ontwikkelen. Meer voetballers moeten dan gaan spelen in de Eerste Divisie. Financieel gaan ze er gigantisch op achteruit", stelt hij.

De directeur van de CSR begrijpt niet dat hen niet eerder om een mening is gevraagd. "Waarom zijn ze niet eerder in gesprek gegaan met CSR en de Eerste Divisie, die ook wordt geraakt als deze plannen doorgaan? Ze doen net alsof ze het zelf allemaal kunnen bepalen. Het neigt naar arrogantie."