De Jong wil toeslaan: 'PSV pakt vaak de juiste momenten, maar het zit ertegenaan'

De Jong wil toeslaan: 'PSV pakt vaak de juiste momenten, maar het zit ertegenaan'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 18:30vr 09-11-2018 om 18:30

De Graafschap-trainer Henk de Jong weigert de underdogpositie op zich te nemen voor het thuisduel met PSV. De Superboeren wonnen eerder dit seizoen van Feyenoord en hopen ook tegen PSV voor een stunt te zorgen.

Dat De Graafschap niets te verliezen heeft tegen PSV, gaat er bij De Jong niet in. "Er zijn punten te verdienen, dus dan moet je het ook proberen. Anders kun je net zo goed niet voetballen. In de Eredivisie moet je nu eenmaal tegen PSV, Ajax en Feyenoord spelen", laat de Fries weten aan Omroep Gelderland. "Elk punt dat we met een beetje geluk – of misschien zelfs zonder geluk – kunnen pakken, moeten we meepakken, want dat hebben we nodig."

De Jong ziet bovendien dat PSV niet meer zo soeverein speelt als in de eerste wedstrijden van het seizoen. De Eindhovenaren hebben na elf wedstrijden nog steeds de maximale score, maar wonnen met moeite van FC Groningen en Vitesse. "Nee, het gaat niet vanzelf bij ze. Op de juiste momenten staan ze er vaak, maar het zit ertegenaan", vertelt De Jong over het eventuele eerste puntenverlies van PSV dit seizoen. "We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen."

De Graafschap en PSV trappen zaterdagavond om 19.45 uur af op De Vijverberg.

Poll

Wat wordt De Graafschap-PSV?

(1289 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws