Manchester City maakt einde aan geruchten: aanvaller tekent lucratief contract

Manchester City maakt einde aan geruchten: aanvaller tekent lucratief contract

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 19:36vr 09-11-2018 om 19:36

Raheem Sterling heeft vrijdag een vijfjarig contract bij Manchester City getekend. De 23-jarige Engelsman ligt daardoor drie seizoenen langer vast bij de koploper van de Premier League.

Beide partijen waren al maanden in gesprek over een nieuwe verbintenis, maar leken er lange tijd niet uit te komen. Omdat Sterling slechts tot medio 2020 vastlag, namen de geruchten rond de aanvaller toe. Verschillende Engelse en Spaanse media brachten hem onder meer in verband met Real Madrid, dat naar verluidt wilde profiteren van de situatie.

Nadat City-manager Pep Guardiola nadrukkelijk aandrong om haast te maken met de contractbesprekingen, zeker gezien de bloedvorm van Sterling, werden alsnog spijkers met koppen geslagen. "Raheem is een echte winnaar aan het worden. Hij is volwassener en gelooft meer in zichzelf. Hopelijk blijft hij ambitieus en blijft hij zich ontwikkelen. Hij is nog maar 23 jaar oud, dus hij is nog te jong om met de beste spelers ter wereld vergeleken te worden. Maar hij is in een ongelooflijke vorm. Hij is scherp, snel, slim, een vechter en hij is beslissend", liet Guardiola zondag nog weten.

"Ik ben gewoon blij om alle onduidelijkheid weg te nemen en ik ben erg gelukkig om hier te tekenen. Ik heb me hier ongelooflijk ontwikkeld", reageert Sterling op de clubsite. De vleugelaanvaller was dit seizoen in de Premier League al goed voor zes goals en vijf assists. Volgens onder meer de BBC gaat hij liefst 340.000 euro per week verdienen.

Poll

Gaat Sterling uitgroeien tot een van de beste spelers ter wereld?

(370 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws