Sparta ontsnapt dankzij hattrick Veldwijk; Twente volgende slachtoffer Den Bosch

09-11-2018 22:09
47

Sparta en Go Ahead Eagles zijn met de schrik vrijgekomen in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper en de nummer twee boekten zwaarbevochten zeges op respectievelijk Jong FC Utrecht (4-2) en FC Dordrecht (2-1).

Sparta kende een dramatische start en stond na een kwartier al met 0-2 achter op Het Kasteel door doelpunten van Sylla Sow en Nick Venema. De ploeg van coach Henk Fraser toonde echter veerkracht en dankzij een eigen goal van Rick van der Meer en een zuivere hattrick van Lars Veldwijk sleepte het drie punten uit het vuur. Voor Veldwijk waren het alweer doelpunt nummer elf, twaalf en dertien, waarmee hij Ferdy Druijf aflost als topscorer.

Go Ahead kwam tegen FC Dordrecht op achterstand door een treffer van Jeremy Cijntje, maar boog de score om via Julius Bliek en Pieter Langedijk. Daar mochten de Deventenaren trainer John Stegeman voor danken, aangezien hij beide doelpuntenmakers na rust inbracht. Ze scoorden in de 71e en 94e minuut. De achterstand van Go Ahead op Sparta bedraagt daardoor nog altijd één punt.

Minder geluk was er voor FC Twente, dat het volgende slachtoffer is geworden van de opmars van FC Den Bosch: 2-1. Stefano Beltrame zette de thuisploeg op schitterende wijze op voorsprong. Stefan Velkov maakte er 2-0 van. Tom Boere bracht na een half uur de spanning terug, maar de Enschedese ploeg wist een nederlaag niet af te wenden en moet de derde plaats afstaan aan de Bosschenaren.

Ook Almere City blijft meespelen bovenin door een 2-1 zege op SC Cambuur. De winnende treffer viel na bijna een uur na een blunder van doelman Xander Mous, die zich verslikte in een schot van Torino Hunte. Eerder had Almere-keeper Timo Plattel de Leeuwarders nog aan de gelijkmaker geholpen door de bal voor de voeten van Nigel Robertha te laten vallen.

Jong Ajax boekte een ruime zege op NEC: 4-0. Dani de Wit opende na een half uur de score. Kaj Sierhuis, Václav Cerny en Ché Nunnely waren na rust trefzeker. Jong PSV deed wat de hoofdmacht in de KNVB Beker naliet: winnen van RKC Waalwijk. De Eindhovenaren trokken met liefst 3-5 aan het langste eind. Cody Gakpo had met twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning.