Zlatan: Ik moet zeggen: ik mis die tijd bij Ajax toch wel, hoor

Zlatan: "Ik moet zeggen: ik mis die tijd bij Ajax toch wel, hoor"

Gepubliceerd: zaterdag 10 november 2018 om 07:05za 10-11-2018 om 07:05

Zlatan Ibrahimovic kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij Ajax. Inmiddels is de Zweedse superster 37 jaar en is het dertien jaar geleden dat hij vertrok uit Amsterdam. Zlatan speelde 3,5 jaar bij Ajax.

"Ik stond in Amsterdam voor het eerst in de etalage", memoreert Zlatan in een interview met het Algemeen Dagblad. "Geen Los Angeles. Ik had het er in het begin erg moeilijk, maar heb veel geleerd. Ik was voor het eerst alleen, zonder familie. Door de transfersom die voor me betaald was (ongeveer 7,8 miljoen, red.), waren de verwachtingen onrealistisch."

Zlatan merkte hoe groot de verwachtingen daadwerkelijk waren in Amsterdam. Daar had hij moeite mee, zo geeft hij toe. "Ik geloof dat ik meteen met Van Basten werd vergeleken. De supporters waren veeleisend. Als ik warmliep, werd de naam van Nikos Machlas gescandeerd. Pas in het derde jaar werd ik beter, maar ik ben in Amsterdam nooit in de buurt gekomen van de speler die ik zou worden."

Zlatan had het niet alleen voetballend zwaar bij Ajax, maar ook persoonlijk. "Ik denk dat ik niet volwassen was. Ik gaf niet 100 procent. Dat kleine details het verschil maken, heb ik pas later geleerd. Ik moet zeggen: ik mis die tijd bij Ajax toch wel, hoor." (...) Het is trouwens de enige club waar ik moeite heb gehad met supporters. Maar als ik later met een andere club in Amsterdam speelde, was de ontvangst altijd geweldig."

Zlatan ruilde Mälmo FF in 2001 in voor Ajax. Na 3,5 seizoen in Amsterdam werd hij gekocht door Juventus, waarna hij ook voor Internazionale, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy speelde. Zlatan heeft 116 interlands voor het Zweedse elftal achter zijn naam staan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws