Boze NEC-fans komen verhaal halen bij De Gier: 'Netjes antwoord geven'

Boze NEC-fans komen verhaal halen bij De Gier: 'Netjes antwoord geven'

10-11-2018 09:20
58

Jack de Gier heeft ontevreden supporters van NEC te woord moeten staan na de 4-0 nederlaag bij Jong Ajax. De Nijmegenaren staan na dertien wedstrijden al negen punten achter op koploper Sparta.

"We hebben als collectief gefaald", zegt De Gier tegen FOX Sports. "Dat heb ik net ook tegen de supporters gezegd. We kunnen mensen slachtofferen of namen gaan noemen, maar we falen gewoon als collectief. Tot de 1-0 hadden we niet veel problemen."

De Gier moest uitleggen waarom het misgaat met NEC. "Je probeert op een rustige manier uit te leggen hoe, wat en waarom. Er worden heel veel vragen gesteld en opmerkingen geplaatst. Ik probeer daar gewoon netjes antwoord op te geven. Ik vind het klasse van de supporters die er waren dat het op een manier gaat waardoor je met elkaar kunt praten. Bij mij staat de deur altijd open en ik kan altijd uitleg geven. Je kunt moeilijk verklaren wat je gezien hebt. Je kunt dit niet goed praten."

De Gier liet er tegenover Omroep Gelderland nog een tactische analyse op los. "Doordat je niet overtuigend bent, krijg je in de eerste helft een klotegoal tegen. Je zit nog in de wedstrijd, maar we krijgen de 2-0 om de oren na balverlies voorin en dan worden drie man heel eenvoudig uitgespeeld. Dan is de mentale klap zo groot, dat iedereen door het ijs zakt. En dat ze dan uitlopen naar 4-0, dat is schandalig."