'Van Bommel gaf me veel vertrouwen en zei dat ik bij PSV moest blijven'

'Van Bommel gaf me veel vertrouwen en zei dat ik bij PSV moest blijven'

10-11-2018 09:54
67

Luuk de Jong trekt stiekem een lange neus naar alle criticasters. De PSV-spits werd in zijn Eindhovense periode opgehemeld, afgeschreven en weer opgehemeld. De Jong staat na elf wedstrijden op negen goals in de Eredivisie en daarmee bewijst hij het ongelijk van iedereen die het niet meer in hem zag zitten.

"Lange neus? Soms wel een beetje", zegt De Jong eerlijk in gesprek met de NOS. "Het sluipt ook een beetje in een speler als het net tegenzit. Het is moeilijk om daaruit te komen."

De Jong merkt dat de trainerswissel Cocu-Van Bommel positief is geweest. "Ik heb altijd een goede band gehad met Cocu. Misschien was het goed voor de club en de spelers dat er nieuwe, frisse energie in de groep kwam. Het heeft mij en andere spelers goed gedaan."

"Ik heb met Van Bommel gesproken aan het begin van het seizoen. Hij gaf me veel vertrouwen en zei dat ik moest blijven. Hij wilde me weer aanvoerder maken. Dat is voor een spits altijd fijn. Het heeft invloed gehad op de keuze om wel of niet bij PSV te blijven."