Sol schiet zich Tilburgse boeken in: 'Geweldige keuze om naar Willem II te komen'

Sol schiet zich Tilburgse boeken in: 'Geweldige keuze om naar Willem II te komen'

10-11-2018 12:28
27

Fran Sol was vrijdag met twee treffers de grote man bij Willem II, dat een 3-2 overwinning bij PEC Zwolle boekte. De Spanjaard schoot en kopte zich daarmee in de top-tien van meest scorende spelers in de geschiedenis van de Tilburgse club.

De teller van Sol staat nu op 35. "Het is een geweldige keuze geweest om tweeënhalf jaar geleden naar Willem II te gaan", laat de 26-jarige spits weten aan FOX Sports. "Ik heb hier een geweldige tijd en hoop dat ik hoger op de lijst van doelpuntenmakers kom."

"Ik had drie wedstrijden niet gescoord, maar werd daar niet onrustig van", vervolgt Sol. "Ik heb wel eens langer droog gestaan, maar drie wedstrijden is zeker voor een spits bij Willem II niet iets om van in paniek te raken." De Spanjaard vierde zijn eerste doelpunt uitbundig met de reserves van Willem II. "Dat deed ik omdat ik wilde laten zien dat we het met zijn allen doen, iedereen hoort erbij, ook de jongens die wat minder spelen."

"Dit was een belangrijke overwinning, deze hadden we ontzettend hard nodig", besloot Sol, die met Willem II de eerste zege boekte sinds eind augustus. De ploeg van trainer Adrie Koster staat momenteel elfde in de Eredivisie.