Fans uit Luik in Den Bosch: politie arresteert acht Belgen na ongeregeldheden

Fans uit Luik in Den Bosch: politie arresteert acht Belgen na ongeregeldheden

10-11-2018 12:52
17

De politie heeft vrijdagavond in Den Bosch acht Belgische hooligans aangehouden wegens ongeregeldheden rond het Eerste Divisie-duel tussen FC Den Bosch en FC Twente. Dat meldt de politie. Zo'n vijftig supporters uit Luik waren met de bus naar Brabant gekomen.

De Belgen waren echter niet in het bezit van een toegangsbewijs. Toen duidelijk werd dat ze het stadion niet in zouden komen, keerden ze zich tegen de politie. Ze gooiden onder meer met vuurwerk en rond het stadion werden meerdere vernielingen aangericht, aldus de politie.

Wedden

Meer odds

Na ingrijpen door de agenten verspreidde de groep zich buiten het stadionterrein. Later op de avond en vlak voor de terugreis naar België werd de bus ingesloten en naar het politiebureau begeleid. In de bus werden onder meer bivakmutsen en verdovende middelen aangetroffen. Zeven van de arrestanten worden nadrukkelijk met geweldpleging in verband gebracht.

De overige passagiers mochten weer naar België vertrekken. De Bossche recherche is een onderzoek begonnen. De verdachten worden gehoord en er worden camerabeelden bekeken. Mogelijk komen daardoor nog meer verdachten naar voren. De harde kern van Standard Luik onderhoudt vriendschappelijke banden met de fans van FC Den Bosch.

Overigens liet ook de FC Twente-aanhang zich van zijn slechtste kant zien in De Vliert. Zo'n twintig Enschedese fans zochten de confrontatie met supporters van de thuisploeg.