'Speciale' Doan maakt indruk: 'Duidelijk dat zijn carrière elders vervolgd wordt'

'Speciale' Doan maakt indruk: 'Duidelijk dat zijn carrière elders vervolgd wordt'

11-11-2018 09:34
27

Ron Jans prijst zich gelukkig met het feit dat Ritsu Doan in Groningen voetbalt. De Japanner maakt al weken indruk in het shirt van de Groningers en mede daardoor speelde hij al drie interlands voor het land van de rijzende zon.

Doan staat in de belangstelling van diverse topclubs en dat is volgens Jans helemaal niet gek. "Hij is een speciale speler", vertelt de technisch manager van FC Groningen aan de NOS. "Het liefst zouden we hem nog tien jaar houden, maar het is wel duidelijk dat zijn carrière elders nog een vervolg zal krijgen."

"Hij denkt vaak een stap vooruit", legt Jans uit. "Hij begrijpt alles heel snel en neemt initiatief. Zijn techniek, het korte draaien, het vooruitdenken. Hij werkt heel hard voor het team en wordt enorm gerespecteerd door zijn ploeggenoten."

Over de toekomst van Doan wil Jans nog niet speculeren. "Er is nog geen concrete interesse. Maar er speelt natuurlijk wel wat. Hij wordt gevolgd, maar daar hebben wij nog niets over gehoord. Er worden topclubs genoemd, maar ik kan me ook een tussenstap bedenken. Maar dat weet Doan ook wel, hij is een verstandige jongen."