'Het kwam niet tot een transfer naar PSV, weet niet of het door mijn spraak kwam'

'Het kwam niet tot een transfer naar PSV, weet niet of het door mijn spraak kwam'

11-11-2018 12:40
50

In het boek 'O-o-o Oranje' vertelt voormalig international Martin Laamers openhartig over hoe hij tijdens zijn loopbaan heeft geworsteld met zijn gestotter. In gesprek met de Volkskrant vraagt de oud-Vitessenaar zich hardop af of het spraakgebrek hem mogelijk een transfer naar PSV heeft gekost. 

"Stotteren heeft altijd een rol gespeeld, ook in het voetbal. Op een gegeven moment had PSV interesse. Het kwam niet tot een transfer. Ik heb nooit geweten of het door mijn spraak kwam. Maar feit is: ik heb me nooit goed kunnen verkopen", aldus Laamers. 

Tegenwoordig werkt hij als schoonmaker. Laamers hoopte aan de slag te kunnen bij Vitesse. Afgelopen zomer zat-ie om de tafel met Marc van Hintum, technisch directeur in het Gelredome.

"Er was geen budget, zei hij. Dat vind ik wel teleurstellend, ja. Andere oud-voetballers die meer dan driehonderd wedstrijden voor Vitesse hebben gespeeld, hebben allemaal een baan bij de club. Ik werk als schoonmaker. Dat heeft waarschijnlijk met mijn spraak te maken. Uiteindelijk komt het daar altijd weer op neer."

Laamers speelde twee keer voor Oranje: in 1989 tegen Brazilië en in 1990 tegen de Sovjet-Unie.