Kraay jr. fan van Fortuna Sittard-uitblinker: 'FC Utrecht of AZ, dat kan hij aan'

Kraay jr. fan van Fortuna Sittard-uitblinker: 'FC Utrecht of AZ, dat kan hij aan'

11-11-2018 13:46
33

Fortuna Sittard-middenvelder Mark Diemers is goed genoeg voor de Nederlandse subtop. Hij zou prima meekunnen bij een ploeg als AZ of FC Utrecht. Analist Hans Kraay zei dat zondagmorgen bij talkshow De Tafel van Kees. 

Diemers, te gast bij het FOX Sports-programma, maakte afgelopen zomer de overstap van De Graafschap naar Fortuna. In Zuid-Limburg doet de 25-jarige voetballer het dit seizoen prima. "Het is een échte en mooie voetballer", vindt Kraay.

Wedden

Meer odds

"Verdedigend is hij misschien niet op zijn best, maar ik denk dat Mark de subtop van de Eredivisie aankan. Clubs als AZ en FC Utrecht, de ploegen net onder PSV, Ajax en Feyenoord dus. En dan in vrije rol vanaf de linkerkant, zoals Hakim Ziyech en Dusan Tadic die nu hebben bij Ajax."

Diemers vertelde dat hij afgelopen zomer óók de kans had om aan de slag te gaan bij Willem II of NAC Breda. Na een gesprek met NAC-trainer Mitchell van der Gaag ebte zijn enthousiasme weg. "Hij had een andere rol voor mij in gedachte. Hij vond mij meer een loper, terwijl ik mezelf zie als iemand die tussen de linies en aan de bal bepalend moet zijn."