FC Groningen verslaat hopeloos Heerenveen en doet laatste plaats over aan NAC

FC Groningen verslaat hopeloos Heerenveen en doet laatste plaats over aan NAC

11-11-2018 14:09
92

Dankzij een 2-0 zege op sc Heerenveen heeft FC Groningen de laatste plaats in de Eredivisie zondag overgedaan aan NAC Breda. In eigen huis was Groningen met name in de eerste helft veel te sterk voor de aartsrivaal. 

Hekkensluiter Groningen begon wervelend aan De Derby van het Noorden. Heerenveen werd teruggedrongen, kwam amper aan voetballen toe en leed vaak slordig balverlies. De openingstreffer was verdiend. Na 27 minuten kopte Django Warmerdam op aangeven van Mimoun Mahi knap binnen achter Warner Hahn. 

Tien minuten na die treffer volgde het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Ritsu Doan krulde de bal op fenomenale wijze binnen. Hahn was kansloos. Kort na de goal mocht het apathisch spelende Heerenveen van geluk spreken dat het geen 3-0 werd. Mahi raakte de paal en ook Doan kreeg nog een grote kans. 

Het hopeloze Heerenveen werd in de eerste 45 minuten alleen gevaarlijk via Arber Zeneli. Diep in de tweede helft raakte de Kosovaarse vleugelaanvaller de lat. Mahi kreeg aan de andere kant van het veld twee keer de kans op een derde Groningse treffer. Uiteindelijk werd het niet meer gescoord. 

Voor Groningen betekent de overwinning op Heerenveen de eerste thuiszege van het seizoen. Van de eerdere vijf duels voor eigen publiek werden er vier verloren. De ploeg van trainer Danny Buijs heeft nu tien punten, net zo veel als De Graafschap. Heerenveen heeft veertien punten.