In het kort: Boca en River gelijk, Lozano meldt zich af, Koeman blijft ongeslagen

In het kort: Boca en River gelijk, Lozano meldt zich af, Koeman blijft ongeslagen

11-11-2018 21:58
35

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Koeman blijft ongeslagen
Erwin Koeman presteert goed als interim-trainer van Fenerbahçe. Ook in de derde wedstrijd met hem op de bank werd niet verloren. Na het 2-2 gelijkspel tegen Galatasaray en de 2-0 zege op Anderlecht werd de competitiewedstrijd tegen Alanyaspor met 2-0 gewonnen. André Ayew en Michael Frey maakten de doelpunten. Het is de eerste keer dit seizoen dat Fenerbahçe twee wedstrijden op rij wint.

Lozano meldt zich af
Hirving Lozano reist niet af naar Mexico. De aanvaller van PSV heeft last van een spierblessure in de rechterdij, zo meldt de Mexicaanse bond zondag. Zaterdag was Lozano nog wel actief met PSV in het gewonnen duel met De Graafschap. PSV-maatje Erick Gutiérrez gaat wel naar de nationale ploeg. Mexico speelt de komende dagen twee oefenwedstrijden tegen Argentinië.

Coolen leidt Rosenborg naar landstitel
Rosenborg BK heeft zondag voor de 26ste keer de Noorse landstitel in de wacht gesleept. Een zege op Start Kristiansand (0-1) was zondag genoeg om één speelronde voor het einde het kampioenschap te beslissen. Het is ook het succes van Rini Coolen. De Nederlander nam in juli plaats op de bank bij Rosenborg als vervanger van de ontslagen Kare Ingebrigtsen. De topclub stond toen tweede.

Puntenverlies Chelsea
Chelsea heeft in de titelstrijd twee punten laten liggen tegen Everton. Op Stamford Bridge werd ondanks een vermakelijke wedstrijd niet gescoord: 0-0. Chelsea had 67 procent balbezit, maar kwam niet door de Everton-muur. Bij de spaarzame momenten dat het wél lukte, stond doelman Jordan Pickford in de weg. Door het gelijkspel komt Chelsea op 28 punten. Dat zijn er twee minder dan Liverpool. Manchester City staat nu tweede met 29 punten, maar speelt nog de stadsderby tegen Manchester United.

Kluivert krijgt weer applauswissel
Justin Kluivert begint er steeds beter in te komen bij AS Roma. Net als in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou (2-1) kreeg de Nederlandse aanvaller een applauswissel. Roma won zondag met 4-1 van Sampdoria. Kluivert maakte geen doelpunt en gaf geen assist, maar was een plaag voor de Samp-defensie. Juan Jesus, Patrik Schick en Stephan El Shaarawy (twee keer) waren de doelpuntenmakers.

Alavés wint wéér en klimt naar tweede plek
Vorig seizoen geëindigd op de veertiende plaats, nu na twaalf competitieduels op een gedeelde tweede (!) plek: Alavés blijft maar verrassen in de Primera Division. Zondagmiddag werd Huesca met 2-1 verslagen door de stuntploeg van trainer Abelardo. Jony en Rubén Sobrino scoorden. Alavés heeft inmiddels 23 punten. Real Madrid staat op 17 punten. Die ploeg gaat later op de dag op bezoek bij Celta de Vigo. Koploper FC Barcelona (24 punten) ontvangt Real Betis in Camp Nou.  

PSV-opponent Inter verliest van Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan de zegereeks van Internazionale. De Champions League-tegenstander van PSV ging na zeven opeenvolgende winstpartijen met 4-1 onderuit. In de eerste helft scoorde Hans Hateboer namens Atalanta. Het was een klein wonder dat de thuisclub niet vaker scoorde. De ene na de andere kans werd gemist.

Nadat Mauro Icardi vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker had getekend, ging Atalanta alsnog met de drie punten aan de haal. Gianluca Mancini tekende voor de 2-1 en in de absolute slotfase scoorden ook Berat Djimsiti en Alejandro Gomez nog. Inter heeft nu zes punten achterstand op Juve, dat zondagavond tegen AC Milan speelt. Atalanta klimt op naar een gedeelde zesde plek.