VP's Elftal van de Week: Ajax en Groningen hofleverancier, PSV levert topscorer

VP's Elftal van de Week: Ajax en Groningen hofleverancier, PSV levert topscorer

12-11-2018 09:00
19

Ajax en FC Groningen zijn met twee spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook koploper PSV is present, met één speler: Luuk de Jong.

Eduardo (Vitesse)
De Chelsea-huurling begon weifelend aan zijn Eredivisie-avontuur, maar begint er nu lekker in te komen. Als hij maar veel te doen krijgt. Eduardo hielp Vitesse aan de drie punten tegen FC Utrecht.

Julian Chabot (FC Groningen)
Won vrijwel élk duel en dat is precies wat een ploeg nodig heeft in een burenruzie als FC Groningen - sc Heerenveen. De verdediger speelde zondag een uitstekende wedstrijd.

Caner Cavlan (FC Emmen)
Beschikt over een turbo waar FC Emmen de vruchten van plukt. Dat bleek in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda. Cavlan was goed voor een goal en assist.

Diego Palacios (Willem II)
Staat voor de tweede keer op rij in VP's Elftal van de Week. Niet verkeerd voor een vleugelverdediger van Willem II. Met een assist had Palacios invloed op de uitslag tegen PEC Zwolle (2-3 zege).

Mark Diemers (Fortuna Sittard)
"Het is een échte en mooie voetballer", zei Hans Kraay jr. zondag. Geef de analist eens ongelijk. Diemers lijkt enkele maanden na zijn move van De Graafschap naar Fortuna Sittard al klaar te zijn voor een nieuwe stap.

Donny van de Beek (Ajax)
Na zijn doelpunt op 7 oktober tegen AZ kreeg Van de Beek legio kansen, maar telkens wilde het niet lukken. Tot zondag. Met twee goals en een assist wees hij Ajax de weg tegen Excelsior.

Youssef El Jebli (De Graafschap)
Was de grote plaag van PSV op De Vijverberg. Na twintig minuten maakt El Jebli de gelijkmaker. Het was veelzeggend dat het voetbal bij De Graafschap was verdwenen na zijn wissel.

Ritsu Doan (FC Groningen)
Wordt het Ajax, PSV of toch een buitenlandse clubs als Manchester City, Juventus, Borussia Dortmund of Atlético Madrid? Met zijn goede spel speelt Doan zich steeds nadrukkelijker in de kijker bij andere clubs.

Hakim Ziyech (Ajax)
Het was een masterclass van Ziyech, zondag bij Excelsior - Ajax. De Marokkaanse international drukte zijn overmacht ook nog uit in de uitslag: één doelpunt, één assist.

Peniel Mlapa (VVV-Venlo)
Vier schoten, drie op doel, twee doelpunten: de gewonnen wedstrijd van VVV tegen Fortuna Sittard had slechter kunnen verlopen voor Mlapa. VVV heeft een makkelijk scorende reus in huis.

Luuk de Jong (PSV)
Het komt in de Eredivisie niet vaak voor dat één speler zo belangrijk is voor een ploeg. De Jong werkt altijd keihard, maar scoort nu ook de ene na de andere goal. Met elf stuks gaat hij aan de leiding in het topscorersklassement.