De Jong 'respecteert' rol bij Nederlands elftal: Maar ik ben ook topsporter

De Jong 'respecteert' rol bij Nederlands elftal: "Maar ik ben ook topsporter"

12-11-2018 08:19
35

Luuk de Jong meldt zich maandag als topscorer van de Eredivisie bij het Nederlands elftal. In de selectie van bondscoach Ronald Koeman 'respecteert' hij hoe dan ook zijn rol.

De Jong kent zijn plek. "Die respecteer ik zeker. Dat heb ik ook besproken met bondscoach Ronald Koeman. Het is fijn om daar met hem over te praten. Maar ik ben ook topsporter, dus wil altijd spelen", reageert De Jong in De Telegraaf.

Oranje bereidt zich de komende dagen voor op de Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk en Duitsland. "Het zou mooi zijn als ik daar nog wat kan laten zien. Iedereen weet wat mijn rol is. Aan de ene kant hoop ik dus dat ik er niet in kom, want dat zou betekenen dat we achter staan. Maar als het moet, dan wil ik wel wat laten zien."

Deze week was De Jong zowel in de Champions League als in de Eredivisie trefzeker met zijn specialiteit: de kopbal. "Dat is echt een kwaliteit van mij. Om die ballen zo te timen, dat vind ik zó lekker. Dat heeft denk ik ook zeker met de volleybal-achtergrond van mijn ouders te maken. Het liefst krijg ik elke bal zo in de zestienmeter."