'Vier mogelijkheden' voor Van 't Schip en dolend PEC: 'We gaan nú niet ingrijpen'

'Vier mogelijkheden' voor Van 't Schip en dolend PEC: 'We gaan nú niet ingrijpen'

12-11-2018 10:42
50

De leiding van PEC Zwolle gaat zich in de winterstop beraden over de toekomst van trainer John van 't Schip. Het contract van de coach loopt komende zomer af. De positie van Van 't Schip staat momenteel niet onder druk, benadrukt voorzitter Adriaan Visser in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Wij werken nog steeds heel prettig samen met John. Ik zie dat hij nog steeds geëngageerd is en geen domme dingen doet. De trainer is strijdbaar, dus wat ons betreft staan alle seinen op groen", laat Visser weten

"Voor de winterstop zullen wij niet ingrijpen, om de simpele reden dat we ervan overtuigd zijn dat we hier met de huidige staf uit kunnen komen. Die kans moeten zij in de resterende wedstrijden ook krijgen", vervolgt hij. 

Evalueren
"Ook nu gaan we in de winterstop met de trainers evalueren. Dan kan het vier kanten op: we kunnen verlengen, na het seizoen afscheid nemen, het nog een paar maanden de kans geven of besluiten dat het beter is om meteen uit elkaar te gaan, als het dan met nog steeds elf punten een kansloze missie blijkt bijvoorbeeld."

PEC is tot dusver aan een matig seizoen bezig. Afgelopen vrijdag werd er in eigen huis met 2-3 verloren van Willem II. Door die nederlaag is de club afgezakt naar de vijftiende plek op de ranglijst, drie punten boven hekkensenluiter NAC Breda. 

No Poll