FC Twente-talent geïnterviewd door BBC: De trainer is fantastisch

FC Twente-talent geïnterviewd door BBC: "De trainer is fantastisch"

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 19:07ma 12-11-2018 om 19:07

Matt Smith heeft absoluut geen spijt van zijn overstap naar FC Twente. De achttienjarige middenvelder uit Wales wordt dit seizoen door de Tukkers gehuurd van Manchester City en heeft zich opgewerkt tot belangrijke pion in de Grolsch Veste.

Smith is in Enschede een compleet andere wereld binnengestapt. "Een heel andere cultuur, manier van leven en kijk op voetbal", vertelt de viervoudig international van Wales aan de BBC. "In Engeland krijgen achttienjarigen niet vaak de kans om te spelen. In Nederland gebeurt dat wel, daarom heb ik besloten om hierheen te verhuizen. Ik leer hier elke dag bij, de trainer (Marino Pusic, red.) is fantastisch."

Na afloop van het seizoen gaat Smith in principe terug naar Manchester City en hoopt op kansen bij de regerend Premier League-kampioen. "Zo niet, dan moet ik om me heen gaan kijken", aldus de middenvelder, die echter nog niet zo ver in de toekomst wil kijken. "Op dit moment heb ik nog een lange weg te gaan. Ik ben nu achttien en ik kan elke dag voetballen. Wat wil ik nog meer?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws