Ten Hag 'aangesproken' bij Ajax: 'Na PSV-uit was de directie echt klaar met hem'

Ten Hag 'aangesproken' bij Ajax: 'Na PSV-uit was de directie echt klaar met hem'

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 22:59ma 12-11-2018 om 22:59

Erik Ten Hag is na PSV-uit op zijn vingers getikt door de directie van Ajax. De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen zei dat maandagavond bij Natafelen op FOX Sports. Inmiddels heeft Ten Hag zich aangepast, zegt Driessen. 

Na de met 3-0 verloren wedstrijd tegen PSV is er het een en ander veranderd bij Ajax. "Vanaf dat moment zijn er gesprekken geweest. Er waren gesprekken met spelers, met de directie en met de andere trainers. Ten Hag heeft zich aangepast. Dat is een kwaliteit en daarom verdient hij alle lof", zegt Driessen.

"Hij heeft ook geluisterd naar Ziyech, waar en hoe hij graag wil spelen. Ziyech wil een vrije rol. Tadic gaf aan dat er veel zaken waren die besproken moesten worden met de trainer. Daar is eindelijk iets mee gedaan. Dat is het grote verschil na PSV, want toen was de directie echt klaar met hem. Onder andere vanwege het rouleren. Gravenberch kwam er drie minuten voor tijd in..Er is een aantal dingen gebeurd waar hij op is aangesproken. Hij pakt het heel goed op."

Voetbal International-journalist Freek Jansen weerlegt de woorden van Driessen. "Volgens mij is het niet zo zwart-wit na PSV (de ommekeer, red.). In de zomerstop heeft hij de koers bepaald. Hij heeft de eerste maanden gebruikt om te kijken hoe Ajax in elkaar zat. Die liepen natuurlijk niet goed. Je merkte dat het vanaf de zomerstop een andere kant op ging. Op het trainingskamp was er al meer interactie met bepalende spelers als Schöne, Tadic, Blind en De Ligt. Dat is de kern die hij veel opzocht met Schreuder."

"Ik weet dat Ten Hag en Overmars vanaf het begin een front vormden. In de zomerstop zijn ze ook bezig geweest met transfers. Ten Hag is daar bij betrokken geweest. Zijn rol is wat groter dan alleen maar trainer zijn van Ajax 1. Nu wordt de wedstrijd tegen PSV gepakt, maar daarvoor had je die reeks in de Champions League.."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws