'Tadic verdient ruim 3,5 miljoen euro per jaar bij Ajax'

'Tadic verdient ruim 3,5 miljoen euro per jaar bij Ajax'

13-11-2018 00:10
113

Dusan Tadic strijkt op jaarbasis ruim 3,5 miljoen euro op bij Ajax. Valentijn Driessen van De Telegraaf is op de hoogte van het miljoenensalaris dat de Serviër verdient in Amsterdam.

Het was al bekend dat Ajax het salarisplafond verhoogd heeft en dat er voor Tadic miljoenen euro's is betaald. Voorheen betaalde Ajax niet meer dan een miljoen euro salaris voor een speler, maar dat werd langzaam steeds meer. Om aan te haken bij de grotere clubs uit Europa heeft Ajax besloten om dieper in de buidel te tasten voor bepaalde spelers, waaronder dus Tadic.

Bij het programma Natafelen op FOX Sports laat Driessen zijn licht schijnen op de toekomst van de Eredivisie als grote talenten kiezen voor een transfer naar het buitenland, waarna het salaris-verhaal van Tadic ter sprake komt. "Als die talenten weggaan, verzwakken de ploegen. Het zal niet makkelijk zijn om zulke spelers terug te halen."

"Ajax heeft dan Tadic gehaald, maar daar staat een enorm bedrag tegenover. Dat wil je niet weten. Als zo'n man bijna vier miljoen verdient.. Dat is wel erg veel geld voor Nederlandse begrippen. Hij verdient meer dan 3,5 miljoen euro. Ik vraag me af of spelers uit de Premier League terug willen komen naar Nederland."