Klaassen voorspelt Ajax-exodus: 'Zelf had ik dat ook, soms ging het te makkelijk'

Klaassen voorspelt Ajax-exodus: 'Zelf had ik dat ook, soms ging het te makkelijk'

14-11-2018 10:52
83

Davy Klaassen volgt Ajax en de Nederlandse competitie nog altijd op de voet en het is de middenvelder opgevallen dat Ajax en PSV in de vaderlandse competitie boven de rest uitstijgen. Volgens Klaassen zal dat voor veel spelers een reden zijn om de Eredivisie te verlaten.

"Ik volg Ajax natuurlijk nog steeds. Het ziet er goed uit dit seizoen. Ze hebben ervaring ingekocht en de jonge jongens ontwikkelen zich prima. Maar ik vraag me af hoe groot de uitdaging voor Ajax en ook PSV nog is in de meeste Eredivisiewedstrijden. Het krachtsverschil met de rest is zó groot", vertelt Klaassen in gesprek met Voetbal International.

Volgens de speler van Werder Bremen moeten Ajacieden de uitdaging vooral uit zichzelf halen. "Zelf had ik dat ook op een zeker moment. Soms ging het gewoon te makkelijk. Dat gevoel was voor mij een teken dat ik toe was aan een andere competitie. Om dezelfde reden zou het me niet verbazen als sommige spelers na dit seizoen vertrekken. Niet vanwege hun gevoel bij Ajax. Maar omdat ze in een competitie spelen waarin ze niet genoeg getest worden."

Het verbaasde Klaassen niet dat Ajax goed presteerde tegen Benfica, maar de 1-1 bij Bayern München kwam voor hem wel als een verrassing. "Normaal gesproken zijn die toch een niveautje hoger. De dag na die wedstrijd in München begon iedereen bij Werder erover hoe goed Ajax was. Daar waren ze echt van onder de indruk."