'Kanté wil 'normaal salaris' van Chelsea en doet niet mee aan belastingontwijking'

'Kanté wil 'normaal salaris' van Chelsea en doet niet mee aan belastingontwijking'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 13:38wo 14-11-2018 om 13:38

Uit een nieuwe publicatie van Football Leaks blijkt dat N'Golo Kanté heeft geweigerd om mee te werken aan belastingontwijking. De Franse middenvelder van Chelsea bedankte na overleg voor een lucratieve salarisconstructie. 

Mediapartéén van de partijen die in de afgelopen weken al tal van Football Leaks-artikelen publiceerde, weet dat er voor Kanté twee BV's waren opgezet in het belastingparadijs Jersey. Op die manier kon de international belasting ontwijken en netto een aanzienlijk hoger bedrag verdienen. Kanté ging aanvankelijk akkoord, ook omdat Chelsea aandrong op een dergelijke opzet. Uiteindelijk bedacht hij zich. 

Zijn werkgever had Kanté op het hart gedrukt dat de Jersey-constructie 'volledig legaal was'. De controleur zou ongeveer twintig procent van zijn salaris, circa vijf miljoen euro, via Jersey uitbetaald krijgen. Na enige bedenktijd en overleg met persoonlijke adviseurs zette Kanté een streep door het plan. Een citaat uit een document dat Football Leaks in handen kreeg: 'N'Golo wil gewoon een normaal salaris.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws