Complimenten voor Oranje-middenvelder: 'Had vorig jaar al moeten spelen bij PSV'

Complimenten voor Oranje-middenvelder: 'Had vorig jaar al moeten spelen bij PSV'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 17:59wo 14-11-2018 om 17:59

Willy van de Kerkhof vindt het niet meer dan logisch dat Pablo Rosario deel uitmaakt van de Oranje-selectie van Ronald Koeman. Volgens hem had de middenvelder van PSV al een stuk verder kunnen zijn als hij in Eindhoven eerder de kans had gekregen.

"Hij had in mijn optiek al een jaar eerder, onder Philip Cocu, bij de selectie moeten zitten en moeten spelen. Ik vind dat hij eigenlijk een driekwart jaar gemist heeft", aldus Van de Kerkhof voor de camera van FOX Sports. "Als je ziet hoe snel hij zich nu ontwikkelt. Als hij een half jaar of een jaar geleden gespeeld had onder Cocu was hij nu al veel verder geweest."

Van de Kerkhof is ervan overtuigd dat Rosario onder Koeman een vaste waarde wordt. "Dit soort spelers hebben geen concurrentie. Die zijn van nature zo goed, fysiek sterk. Hij heeft eigenlijk alles." De PSV-coryfee vergeleek Rosario eerder al met Paul Pogba van Manchester United en doet daar nog een schepje bovenop. "Ik denk dat Rosario eigenlijk nog wel iets meer in huis heeft dan Pogba."

Poll

Is Rosario een goede speler voor het Nederlands elftal?

(3598 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws