'Als ik moet kiezen, ga ik voor PSV. Er heerst wat minder onrust dan bij Ajax'

'Als ik moet kiezen, ga ik voor PSV. Er heerst wat minder onrust dan bij Ajax'

14-11-2018 20:32
70

Patrick Joosten ziet het op termijn best zitten om bij PSV te spelen. Als hij moest kiezen uit de traditionele top-drie, gaat de huurling van VVV-Venlo voor de huidige koploper van de Eredivisie.

"Als ik moet kiezen, ga ik voor PSV. Het is een topclub, maar er heerst wat minder onrust dan bij Ajax", aldus Joosten, die dit seizoen door VVV wordt gehuurd van FC Utrecht, tegen Voetbal International. Hij denkt ook dat de landstitel naar Eindhoven gaat. "PSV heeft dit seizoen nog geen punt verloren, ze komen ijzersterk over in de Eredivisie. Je krijgt zomaar het idee dat ze geen punt gaan verspelen tot aan de winterstop."

De beste speler van de Eredivisie speelt volgens Joosten wél bij Ajax. "Hakim Ziyech blijft altijd zijn eigen spel spelen. Wat ik zo knap vind, is dat hij op een gegeven moment veel supporters van Ajax tegen zich had en dat heeft weten om te draaien zonder zijn houding te veranderen. Hij bleef zichzelf, in plaats van een nederige voetballer te worden. Er is nog nooit zoveel respect geweest voor Ziyech."