'Chelsea-doek valt voor vice-aanvoerder: toestemming voor transfer'

'Chelsea-doek valt voor vice-aanvoerder: toestemming voor transfer'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 20:51wo 14-11-2018 om 20:51

Gary Cahill krijgt in januari een vrijgeleide om Chelsea op huurbasis te verlaten. The Blues belonen hem op die manier voor ruim zes jaar trouwe dienst.

Dat meldt The Guardian woensdagavond. Cahill speelde dit seizoen pas 21 minuten in de Premier League en weinig tot geen perspectief onder manager Maurizio Sarri. Omdat Chelsea zijn carrière niet in de weg wil staan, mag de 32-jarige verdediger op zoek naar een nieuwe club.

De kans is groot dat Cahill zijn laatste wedstrijd voor Chelsea al heeft gespeeld. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. Als hij tussentijds wordt verhuurd, zou dat betekenen dat het Chelsea-doek voor hem gaat vallen. Normaliter laat de Londense grootmacht geen spelers gaan die hun aflopende contract niet hebben verlengd.

Southampton, West Ham United, Fulham en Aston Villa houden de situatie van Cahill in de gaten. De Engelse verdediger is overigens nog steeds vice-aanvoerder van Chelsea. Hij is daarnaast 61-voudig international van Engeland en won met Chelsea twee landstitels, één Champions League, één Europa League, één FA Cup en één League Cup.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws