Locadia luidt noodklok en wil weg: Hoop op een club in Spanje, Duitsland, zoiets

Locadia luidt noodklok en wil weg: "Hoop op een club in Spanje, Duitsland, zoiets"

15-11-2018 06:49
58

Jürgen Locadia wil deze winter vertrekken bij Brighton & Hove Albion, laat hij donderdagochtend weten aan De Telegraaf. De geboren Drent vertrok in januari naar de Engelse zuidkust, maar zijn transfer pakte anders uit dan hij gehoopt had.

Dit seizoen kwam hij tot 207 Premier League-minuten, verspreid over acht wedstrijden. Tijdens de meest recente wedstrijd, de 2-1 nederlaag bij Cardiff City, behoorde de oud-PSV'er echter niet tot de wedstrijdselectie. Locadia voelt de bui al hangen. "Ik ben nu op een leeftijd dat ik wekelijks moet spelen. Bij Brighton heb ik niet het idee dat mijn situatie snel zal veranderen", aldus de man van zeventien miljoen. "Voor mijn gevoel heb ik nooit de kans gekregen om te laten zien wat ik waard ben. Ik denk dat de winter een mooi moment is om na te denken of dit nog goed voor mij is."

Wedden

Meer odds

Locadia had afgelopen zomer al kunnen vertrekken en stond in de belangstelling van 'mooie clubs'. "Toen heb ik met mijn zaakwaarnemer afgesproken de situatie tot de winter aan te kijken", vertelt hij. "Ik respecteer Brighton, maar ik hoop dat ze mij in deze situatie ook respecteren. Ik ben ook maar een mens." Een terugkeer naar Nederland is nog niet aan de orde voor de Emmenaar. "Ik wil voor het hoogst haalbare gaan en niet verhuurd worden aan een club in de Championship, bijvoorbeeld. Ik hoop op een club in Spanje, Duitsland, zoiets."