Lachende Frenkie de Jong: 'Het is niet perse verkeerd, was vroeger ook'

Lachende Frenkie de Jong: 'Het is niet perse verkeerd, was vroeger ook'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 08:24do 15-11-2018 om 08:24

Frenkie de Jong is na maanden vol speculatie en transfergeruchten gewend aan het feit dat zijn tronie haast wekelijks de voorpagina's van Spaanse kranten siert. De 21-jarige middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal vertelt dat in gesprek met De Telegraaf. 

"In het begin is het natuurlijk wel leuk. Mijn opa was in Spanje op vakantie, reed langs de kiosk en toen zag hij mij ineens op de voorpagina. Op een gegeven moment wordt dat... laat ik niet zeggen normaal, maar je kijkt er niet meer van op", aldus De Jong, die met name gelinkt wordt aan FC Barcelona.

Ajax-collega Matthijs de Ligt zei zondag, na de 7-1 zege op Excelsior, dat hij in de Eredivisie 'soms een prikkel mist'. De Jong herkent zich in dat gevoel. "Ik denk dat het juist wel goed is af en toe grote uitslagen neer te zetten, niet per se verkeerd. Vroeger was dat ook zo. Maar ik snap wat bedoeld wordt met sneller toe zijn aan een hoger niveau."

"Prikkels missen, dat heb ik nu nog niet zo heel erg. Ik kan nu wel zeggen dat ik toe ben aan een volgende stap, maar misschien speel ik volgende week dramatisch en krijg ik juist dát te horen", lacht hij. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws