Floranus in duel met Guus Til

Dumfries-opvolger: 'Zou mooi zijn als ik óók binnen twee jaar Oranje haal'

Dumfries-opvolger: 'Zou mooi zijn als ik óók binnen twee jaar Oranje haal'

15-11-2018 08:44
9

Sherel Floranus tekent onmiddellijk voor hetzelfde carrièrepad als Denzel Dumfries. Zijn voormalig teamgenoot bij Sparta wist zich afgelopen jaar in hoog tempo op te werken tot basisspeler bij PSV én het Nederlands elftal. 

Afgelopen zomer trok Heerenveen Floranus aan als directe opvolger van Dumfries. De vleugelverdediger kijkt vol bewondering naar de ontwikkeling van zijn vriend. "En wat zo mooi is aan Denzel: hij wil anderen echt helpen. Is een goed persoon", vertelt Floranus (20) in ELF Voetbal Magazine. 

"Hij is nu een stap verder, maar ik blijf tips krijgen. Voor een wedstrijd stuurt hij me bijvoorbeeld een appje dat hij me wil zien vlammen. Dan stuur ik iets vergelijkbaars terug. Zo steunen we elkaar. Vaak dagen we elkaar ook uit met opdrachten: vandaag moet jij een assist geven, of zo vaak de achterlijn halen. Zulke dingen."

Of Floranus nu óók mikt op de Nederlandse top en Oranje? "Haha, dat moeten we nog maar zien. Op het moment geef ik alles voor Heerenveen. Ik zou het natuurlijk geweldig vinden als ik net als Denzel binnen twee jaar Oranje zou halen. Lekker dus dat ik bij Jong Oranje mijn plek heb afgedwongen."

No Poll