Koeman: Ik vind hem dusdanig belangrijk dat ik hem tóch iedere keer selecteer

Koeman: "Ik vind hem dusdanig belangrijk dat ik hem tóch iedere keer selecteer"

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 13:48do 15-11-2018 om 13:48

Eén van de verrassendste namen in de selectie van het Nederlands elftal is Kenny Tete. Oranje-bondscoach Ronald Koeman is fan van de rechtsback van Olympique Lyon.

Hoewel Tete geen vaste waarde is bij Lyon, wil Koeman hem niet missen bij Oranje. "Hij heeft een aantal interlands gespeeld waar ik zeer tevreden over was", verklaart Koeman op de persconferentie in Zeist. "Natuurlijk heb ik ook met hem zijn situatie bij zijn club besproken. Hij moet meer spelen."

"Maar ik kijk naar de concurrentie op zijn positie", vervolgt de bondscoach. "Ik vind hem de meest complete rechtsback in de selectie, want verdedigend is hij ook erg sterk. Volgens mij kwam de 1-1 tegen Frankrijk, die voorzet op Ryan Babel, ook bij hem vandaan. Natuurlijk kan hij beter, maar dat geldt voor iedere speler."

"Ik vind hem dusdanig belangrijk dat ik hem tóch iedere keer selecteer", aldus Koeman, die zich ook baseert op de trainingen. "Dat is voor mij belangrijk. Natuurlijk heeft hij niet de regelmaat gehad van wedstrijden - hij is ook geblesseerd geweest. Maar ik zie hem op de training en dat is voor mij voldoende om hem te selecteren."

Poll

Terecht dat Tete erbij zit?

(782 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws